Crveni križ Labin donirao gotovo 19 tisuća kuna Odjelu predijatrije Opće bolnice Pula kao doprinos akciji “Za osmijeh djeteta u pulskoj bolnici”

Crveni križ Labin donirao gotovo 19 tisuća kuna Odjelu predijatrije Opće bolnice Pula kao doprinos akciji “Za osmijeh djeteta u pulskoj bolnici”

9.3.2010. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uručenjem darovnice sa 47.600,00 kn Odjelu predijatrije Opće bolnice Pula kao doprinos akciji "Za osmijeh djeteta u pulskoj bolnici", 24.veljače 2010. zaokružen je međunarodni humanitarni projekt "Pjesma za mir",  realiziran tijekom 2008. i 2009.g. suradnjom Crvenih križeva Trsta, Kopra, Buja, Labina i Rovinja.

Podsjećamo, namjera je projekta bila promicanje ideje humanosti i prijateljstva koje ne poznaje granice, a koja je okosnica postojanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. U tu svrhu 6 dječjih zborova iz navedenih gradova osmislilo je i izvelo pjesme koje su objedinjene na nosaču zvuka te promovirane u Kopru, Rovinju, Trstu, Poreču,  Bujama i Labinu. Kompletan trud i rad zborova i njihovih voditelja izveden je na volonterskoj osnovi, uz organizacijsku potporu Društva Crvenog križa Istarske županije, Območnog združenja Rdečega križa Koper i Croce Rossa Italiana - Comitato Regionale Friuli Venezia Giulia.

Naše Gradsko društvo projektu je pridonijelo sa prikupljenih 18.784,00 kn, od čega je TE Plomin doo donirao 15.000,00 kn, Hena doo Labin 500,00 kn, dok su ostalo donacije građana.

 

crveni križ donacija pedijatrija pula pedijatrija gdck labin gdck