Crippaconcept i CR Abitare: želimo od srca pružiti podršku stanovništvu Petrinje.

Crippaconcept i CR Abitare: želimo od srca pružiti podršku stanovništvu Petrinje.

5.1.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Crippaconcept i CR Abitare, talijanski proizvođači mobilnih kućica sa sjedištem u Hrvatskoj: želimo od srca pružiti podršku stanovništvu Petrinje

Tragedija koja je proteklih dana zadesila Petrinju noseći sa sobom ljudske žrtve, razaranje i goleme poteškoće, ostavila nas je bez riječi.

Vlada, lokalna uprava, Kamping udruženje Hrvatske te naši hrvatski suradnici odmah su se aktivirali kako bi se omogućilo ugroženim obiteljima čim prije osigurati što im je najneophodnije, a pogotovo onima koji su ostali bez svojih domova. Sada tim ljudima treba sve i u ovom trenutku se mora hitno nešto poduzeti.

U ovoj situaciji spremni smo dati svoj doprinos: Crippaconcept i CR Abitare organizirali su dostavu mobilnih kućica hrvatskim građanima iz područja pogođenog potresom te u kratkom vremenu omogućili sklonište onima kojima je to najpotrebnije u ovim teškim vremenima. S tim ciljem nastojat ćemo uključiti i sve naše kupce iz Hrvatske i Italije.

U ovom teškom trenutku imamo priliku i potrebu pomoći zajednicama Petrinje, Gline i Siska, lokalnim samoupravama, kao i Kamping Udruženju Hrvatske (KUH) i Hrvatskoj udruzi Turizma HUT-a uz koje nas vežu dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo.

Ovom prilikom unaprijed se zahvaljujemo Hrvatskom ministarstvu turizma koje je prepoznalo mogućnost da mobilne kućice koje proizvodimo, budu jedan od načina brzog rješavanja postojeće situacije. Sretni smo da možemo dati svoj doprinos i da su mobilne kućice jedan od načina kojim se može dati rješnje i pomoć u katastrofama ove vrste.

Nemamo mogućnost donacije specijalnih smještajnih jedinica za vrijeme potresa, ali mobilne kućice garantiraju sigurnost i udobnost svim ugroženim od potresa u trenutku nužde, čak i u zimskim uvjetima.

Slanje mobilnih kućica organizirano je direknto od strane naših suradnika u Hrvatskoj u suradnji s Adrianom Palmanom iz Kamping udruženja Hrvatske KUH, Veljkom Ostojićem iz Hrvatske udruge Turizma HUT-a i Stožerom civilne zaštite koji će se pobrinuti da mobilne kućice budu isporučene građanima pogođenim ovom strašnom tragedijom.

Sergio Redaelli, direktor Crippaconcepta i CR Abitare

crippaconcept cr abitare mobilne kućice petrinja sisak glina pomoć