Crikvenička regata 2014. Emanuel Skočibušić osvojio 3. mjesto u konkurenciji do 12 godina!

Crikvenička regata 2014. Emanuel Skočibušić osvojio 3. mjesto u konkurenciji do 12 godina!

25.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 21. do nedjelje 23. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na Crikveničkoj regati 2014. za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog društva Val. Crikvenička regata prva je u nizu serije od 6 regata kriterija 1.6 u proljetnom kalendaru koje se boduju za sastav reprezentacije, što podrazumijeva jaku konkurenciju od kojih će 10 najboljih braniti boje Hrvatske na ovogodišnjem evropskom i svjetskom prvenstvu za klasu Optimist. Sastav reprezentacije zaključit će se krajem svibnja nakon Regate grada Poreča. Na regatu se odazvalo oko 140 jedriličara, uz najbolje hrvatske jedriličare nastupili su i jedriličari iz Slovenije i Poljske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, Antono Milevoj, Paola Miletić, David Medančić, Viktor Kulić Golja, Anteo Šumberac, Goran Šime Stipanov te Emanuel i Matej Skočibušić. Prije regate u Crikvenici, najboljih tri iz redova JK Kvarner, na kriterijskoj ljestvici jesu Leon Kalac koji se nalazio na 11., David Medančić na 19. te Antonio Milevoj na 22. mjestu.

U petak, prvi dan regate, regatni odbor tri puta je označio start regate ali uspješno je održan tek jedan plov po slabom vjetru dok su ostali plovovi prekinuti radi nedostatka vjetra. U subotu i nedjelju vremenski uvjeti u akvatoriju Crikvenice su se bitno promijenili za razliku od prvog dana, kiša i jako jugo bili su dodatan izazov za najbolje najmlađe jedriličare Hrvatske. Ukupno je održano četiri plova.

U konkurenciji do 12 godina Emanuel Skočibušić osvojio je pokal za 3. mjesto. U ukupnmo poretku David Medančić zauzeo je 44., Paola Miletić 52., Leon Kalac 59., Viktor Kulić Golja 60., Emanuel Skočibušić 70., Antonio Milevoj 88., Matej Skočibušić 93., Anteo Šumberac 97. i Goran Šime Stipanov 130. mjesto.

Pobjednik Crikveničke regate 2014. je Lovre Marfat (JK Uskok, Zadar), na drugom mjestu - Jakub Golebioloski (MOS SSLO Ilalia Poland) te na trećem mjestu - Deni Martinović (Jk Vega, Pula).

 

Emanuel Skočibušić jk kvarner david medančić regata jedrenje