Članovi KUD Zlatela iz Kršana Rok Lukšić, Dalen Načinović, Luka Blažina i Vilijam Vojić na 46. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu

Članovi KUD Zlatela iz Kršana Rok Lukšić, Dalen Načinović, Luka Blažina i Vilijam Vojić  na 46. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu

10.8.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Krajem srpnja, od dvadesetog do dvadeset i trećeg u mjesecu održana je 46. Međunarodna smotra folklora u Zagrebu. MSF je ugledna smotra folklora tzv. Izvornog folklora u Hrvatskoj, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Održava se u Zagrebu od 1966. godine te predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura i pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti.

Program smotre osmišljavaju stručnjaci, etnolozi i folkloristi koji su u stalnom dodiru sa suvremenim životom tradicijske kulture. Razlog što su Županiju Istarsku u stilu tijesnih intervala predstavljali „Zlatelini zlatni momci" zaslužna je struka smotre koja je  naše momke odabrala kao mlade i reprezentativne izvođače.

Istru i Zlatelu u Zagrebu predstavljali su mladi Luka Blažina i Rok Lukšić uz već iskusne ali još uvijek veoma mlade momke, Viliama Vojića i Dalena Načinovića. Iako mladi , Luka i Rok zasigurno će puno napredovati uz Viliama i Dalena koji su već sada istinski tradicijski sopci i osvajači prvih nagrada na natjecanjima tradicijskih glazbala (sopele i mih). U Zlateli se jako ponosimo našim malim biserima i s radošću očekujemo njihove nove uspjehe kao i daljnji rast unutar tradicije sopa i konte.

Zlateli je ovo četvrta posjeta MSF u Zagrebu i svako vjerujemo u buduća sudjelovanja na ovoj ali i ostalim priznatim smotrama folklora.

 

Naslovna fotografija (s lijeva na desno): Rok Lukšić, Dalen Načinović, Luka Blažina i Vilijam Vojić

Više na linku

 

KUD Zlatela Kršan

 

 

Rok Lukšić Dalen Načinović Luka Blažina Vilijam Vojić folklor kultura kud zlatela kršan