Čistite li za svojim kućnim ljubimcem? Kazna 2.000,00 kuna

Čistite li za svojim kućnim ljubimcem? Kazna 2.000,00 kuna

6.2.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U petak,8. veljače komunalno-prometno redarstvo Grada Labina vršiti će kontrolu izvođenja kućnih ljubimaca na javnim površinama naselja Kature.

Naime, sukladno Odluci Grada Labina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama zabranjeno je dovoditi i puštati sa povodca kućne ljubimce na dječjim igralištima, cvjetnjacima, sportskim terenima, dvorištima škola i vrtića, tržnicama, grobljima i uređenim plažama, te na drugim mjestima gdje postoji opasnost ugrožavanja zdravstveno-higijenske sigurnosti i zdravlja ljudi.

Uz nadzor i odgovornost posjednika, dopušteno je dovoditi i puštati sa povodca pse na posebno obilježenim javnim površinama za tu namjenu. Iz sigurnosnih razloga prometa, sugrađana i drugih životinja te u svrhu prevencije nekontroliranog razmnožavanja, zabranjeno je puštanje kućnih ljubimaca da samostalno šeću javnim površinama bez prisutnosti i nadzora posjednika.

Posjednik kućnog ljubimca dužan je pri izvođenju kućnog ljubimca na javnu površinu nositi sa sobom pribor za čišćenje (lopatica, metlica i vrećica) i očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac onečisti te je dužan na zahtjev komunalnog redara pokazati pribor za čišćenje. Kazna za prekršaje koji će se kontrolirati  propisana je Odlukom Grada Labina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te iznosi 2.000,00 kn za prekršitelja.

Odluku Grada Labina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama pogledajte OVDJE!

Foto: LC Labin.com

kazna prekršaj komunalni red komunalno redarstvo izmet kućni ljubimci kultura opća kultura