"Cirkus" zvan Udruženje obrtnika Labin

"Cirkus" zvan Udruženje obrtnika Labin

21.10.2008. // Labin.info // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U petak 17. listopada se u sjedištu Udruženja obrtnika Labin dogodio "incident". Naime tamo se neposredno pojavio obrtnik Vilim Filipović, a labinski "samozvani" tajnik obrtnika Arduino Golja pozvao je odmah policiju da ga zaštiti od Filipovića, kako navodi Labin.info. Filipović je tražio da sa sjedišta Udruženja obrtnika Labin pošalju faks na Hrvatsku obrtničku komoru, a Golja je neposredno tražio od tamo prisutnih policajaca da ga štite pred Filipovićem.


Inače skupština Istarske obrtničke komore sa sjedištem u Puli sazvala je izvanrednu sjednicu u idućem mjesecu sa samo jednom točkom dnevnog reda - smjena predsjednika Istarske obrtničke komore Vilija Šaine.
Šaina je najprije sramno "kolaborirao" sa propalom IDS-ovom vlašću u gradu Umagu, gdje obnaša funkciju gradskog vijećnika. Kao predstavnik liste "Mali poduzetnik" dogovorio je sa IDS-ovcima da će podržavati tamo propalu vlast IDS-a, što mu nije uspjelo.

Zbog toga su Šainu izbacili iz HDZ-a a sada ga IDS-ovci "čiste" i sa mjesta predsjednika Istarske obrtničke komore. Inače taj isti Šaina već nekoliko mjeseci spašava od odgovornosti labinskog  tajnika labinske udruge obrtnika Arduina Golju time što ne želi dati revizijsko izvješće HOK-a o radu Udruge obrtnika Labin na javni uvid.Isto tako nije još sazvao zbor obrtnika kojeg je obećao labinskim obrtnicima još u proljeće ove godine kada se dogodila tzv. "labinska pobuna obrtnika". Ovih dana, nakon što je skoro definitivno jasno da će biti otjeran iz struktura Istarskog obrtništva, Šaina javlja da je mjesečna plaća labinskog  tajnika Udruženja obrtnika Labin Arduina Golje preko 13.000,00 kn. a ne 10-tak tisuća koliko javno deklarira  Golja.Danas, utorak 21. listopada nastavlja se trakavica koja se zove Udruženje obrtnika Labin Poznata labinska obrtnička problematika ulazi u sedmi mjesec svog trajanja, Arduino Golja  i dalje odbija dati revizijsko izvješće HOK-a o poslovanju Udruge obrtnika Labin na javni uvid.
Istovremeno, iako je protiv njega podneseno više kaznenih  prijava, strukture "pravne države" u Istri ne poduzimaju ništa.  Istovremeno Arduino Golja, kako navodi Labin.info, svakim danom sve više gubi koncentraciju i razboritost u komunikaciji s obrtnicima.

 

Tako je bilo i jutros, u jednom trenutku kaže da nema vremena razgovarati sa labinskim obrtnicima koji dolaze na sjedište Udruge obrtnika Labin, u drugom trenutku vrlo grubo, preko svake mjere tolerancije, obraća se obrtnicima riječima "pazi da ti ja mater ne bi j...o", u idućem minutu očajno traži po ladicama radnog stola svoj diktafon kako bi snimio razgovor i "atmosferu" koja se vodi dok u drugoj ruci drži telefonsku slušalicu kojom kao hoće pozvati labinsku policiju da ga zaštiti od labinskih obrtnika koji traže revizijsko izvješće HOK-a na javni uvid.Labin.info se pita kako može  jedan čovjek samozvani tajnik Udruge obrtnika Labin, "manipulirati" sa preko 750 obrtnika na Labinštini i da mu nitko ništa ne može, čak ni pravna država RH.

Udruženje obrtnika Labin Arduino Golja HOK Vili Šaina obrtnici politika malverzacije revizija