Cilj prve etape biciklističke utrke `Istarsko proljeće` u petak u Labinu

Cilj prve etape biciklističke utrke `Istarsko proljeće` u petak u Labinu

15.3.2012. // iPress // Objavljeno u kategoriji Sport

Deveti po redu biciklistički ‘Tour d'' Istria’ - Istarsko proljeće, počinje danas u 11 sati prologom, s pojedinačnim startom i ciljem na Novoj obali u Umagu.

Prema najavi organizatora ovogodišnje utrke BK ‘Meridiana - Kamen’ iz Pazina na ‘Istarskom proljeću’, koja ima nagradni fond od 9.409 eura i održat će se u tri etape, nastupit će 200 biciklista iz 33 ekipe koje su u Istru došle iz cijelog svijeta.

Održavanje Istarskog proljeća ima funkciju i promocije Istre kako u klasičnom turističkom smislu tako i u sportskom budući Istra, kako ističe Ivica Gržinić, direktor utrke i dugovječni biciklistički djelatnik, ima idealne uvjete za organiziranje biciklističkih manifestacija posebno prije i poslije turističke sezone.

Održavanje devetog Istarskog proljeća koje je naslijedilo, svojevremeno poznatu i popularnu više etapnu biciklističku utrku Jadranskom magistralom, uklapa se i u promotivni obrazac turističkog klastera zapadne Istre Umag-Novigrad-Brtonigla-Buje, koji u svojoj turističkoj ponudi, prema riječima Sande Bravar Radizlović direktorice TZG Umag i koordinatorice klastera, ima osim gastro, eno, welnes ponude i ‘bike proizvod’ koji se nudi gostima.

Start prve etape 9. Istarskog proljeća bit će u petak u Poreču a nakon odvoženih 159 kilometara cilj će biti u Labinu. Druga etapa počet će u Vrsaru i završiti u Motovunu. Najduža etapa bit će posljednja, koja se u nedjelju vozi od Pazina do Umaga u dužini od 169 kilometara.

- Budući će se zbog održavanja biciklističke utrke, povremeno zatvarati pojedine dionice cesta do prolaska biciklista, ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu koji se zateknu na pravcima kretanja biciklističke utrke da uspore svoja vozila i po potrebi se zaustave te da poštuju i postupaju po zapovijedima policijskih službenika i drugih osoba na temelju ovlaštenja, pozivaju iz PU istarske. Dodaju da će, prema planiranom rasporedu, biciklisti biti na pojedinim dionicama predviđenih etapa u vremenu od 11 do 15 sati tijekom sva tri dana. (iPress)

istarsko proljece biciklizam sport etapa