Cijena Eurodizela pala na 8,74 kn, Eurosuper 9,21kn

Cijena Eurodizela pala na 8,74 kn, Eurosuper 9,21kn

16.12.2014. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Cijene goriva opet su pale. U sjeni ispitivanja kvalitete goriva, Ina je snizila cijene i to za više od 20 lipa. Od ponoći eurodizel BS na Ini stoji 8,74 kuna, a eurodizel BS class 8,84 kn. Eurosuper 95 stoji 9,21 kuna. Na Crodux pumpama dizel je 8,82 kune i 8,92 kune.


Očekuje se sniženje cijena i na drugim benzinskim pumpama.

 

Cijene goriva padaju već sedmi tjedan zaredom, a očekuje se daljnji pad.

 

No, cijena autoplina porasla je za nekoliko lipa, pa sada stoji 4,42 kune.

 

Dizelašima 80 kuna jeftiniji rezervoar, benzincima 100

 

U odnosu na lipanj ove godine vlasnici dizel automobila s rezervoarom od 50-ak litara, danas će uštedjeti 80-ak kuna. Vlasnici benzinaca puni rezervoar imat će za 100-ak kuna manje nego u lipnju ove godine.

 

Građani žele znati gdje je loše gorivo

 

Sniženje cijena stiže u sjeni ispitivanja kvalitete goriva zbog kojega su građani nezadovoljni jer Ministarstvo gospodarstva ne želi reći na kojim je pumpama gorivo loše kvalitete.

 

 

Akcija Oktan provedena prije tjedan dana pokazala je kako 10 posto ispitanih uzoraka goriva ne zadovoljava kvalitetom. Četiri loša uzorka odnose se na dizelsko gorivo dok je jedan uzorak benzinsko gorivo Eurosuper 95. Poznato je da je gorivo loše kvalitete pronađeno na osječkom, zagrebačkom, splitskom i varaždinskom području. Testovi su obavljeni i na području Rijeke, gdje je gorivo zadovoljilo kvalitetom.

 

Gorivo koje može izazvati čak i kvar na motoru automobila i dalje se prodaje!

 

 

eurosuper gorivo benzin energetici eurodizel