Četvrta liga: Labinski Rudar iza sebe ima razočaravajuću godinu: MOGU PONUDITI "SAMO" HRABRO "RUDARSKO" SRCE | Potpisao Sanjin Grbac, odluka o novom treneru u srijedu

Četvrta liga: Labinski Rudar iza sebe ima razočaravajuću godinu: MOGU PONUDITI "SAMO" HRABRO "RUDARSKO" SRCE | Potpisao Sanjin Grbac, odluka o novom treneru u srijedu

4.1.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Godina koja je istekla u NK Rudar iz Labina neće biti ona koje će se s radošću sjećati. Barem što se rezultatskog dijela tiče. Bilo je tu svega, ispadanje iz Treće lige, promjena trenera, odlasci i dolasci igrača, vrhunskih i utakmica za zaborav. No, sveukupno gledano, od Labinjana se ipak više očekivalo. Prvenstveno se to odnosilo na Treću HNL zapad gdje su u drugom dijelu kompromitirali sve napravljeno u 2017. godini i ispali iz lige. Više je nego očito da su sami sebi napravili medvjeđu uslugu, jer, realno gledajući, igrački nisu bili spremni za igranje na takvoj razini, a sve se to nastavili reflektirati i na polusezonu u Četvrtoj NL NS Rijeka u kojoj su veći dio prvenstva proveli u donjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Htijenje bez zamjerke

Najmlađu momčad lige najprije je vodio Franko Čupić, da bi nakon toga tu funkciju preuzeo Dragan Načinović, trener koji iz godine u godinu napreduje i kao slijed toga dogodilo se njegovo ustoličenje u vruću stolicu labinskog kluba te smo s njim pričali prije božićnih blagdana.

- Mogu i imam dovoljno znanja biti trener Rudara. Kroz godine sam se trenerski usavršavao u potpunosti poštujući hijerarhiju, pa sam najprije krenuo u Iskri, potom u omladinskom pogonu u NK Rudar, da bi sad bio trener seniora. Meni je to sasvim logičan slijed i kada sam dobio ponudu ni trenutka nisam dvojio, kaže u uvodu Načinović.

Momčad je pod njegovim vodstvom pokazala određene kvalitete koje nije imala na početku prvenstva.

- Prije svega moram naglasiti da sam izuzetno zadovoljan htijenjem i borbenošću mojih igrača i apsolutno im u tom segmentu nemam što zamjeriti. Mislim da smo, s obzirom na momčad, u ovom trenutku izvukli maksimum, uz opasku da smo mogli imati i pokoji bod više, ali to ne bi pretjerano popravilo trenutnu sliku o momčadi. Jedino gdje smo podbacili je utakmica u Fažani, a za sve ostalo svaka čast momci. Iako mnogi smatraju da je kvaliteta ove lige slaba, ja se s tim ne bi složio. Ovdje u svakoj momčadi ima četiri, pet igrača koji imaju nekakvu reputaciju iz viših liga i stoga je liga jako zahtjevna. Mi smo u prvenstvo krenuli s puno nepoznanica i uz mnoštvo mlađih igrača. Mojim dolaskom ubacio sam nekolicinu tih mladih igrača u igru, od kojih su neki i kadeti, a neki ulazeći juniori. I sigurno da oni ne mogu odgovoriti zahtjevima na način kako to čine neke iskusnije momčadi, ali sam siguran da ukoliko bude dovoljno strpljenja mogu postati pravi igrači.

Načinović je momčad preuzeo u šestom kolu i odmah je u nju uvrstio plejadu onih najmlađih igrača: Načinovića, Bembića, Vidasa, Baskijeru…Što se od te mlade momčadi može očekivati u nastavku prvenstva?

- E, na to pitanje je trenutno jako teško odgovoriti jer još uvijek nismo sigurni s kojim igračima krećemo u nastavak prvenstva. Vrlo je realna opcija da ostanemo u gotovo istom sastavu i bez pojačanja, ali bez obzira na sve, mogu obećati da ćemo svim posjetiteljima i navijačima ponuditi ono što sigurno imamo. To je jako i hrabro "rudarsko" srce, a kamo će nas to odvesti tko zna. Pobornik sam ideje da nije sramota dvije, tri godine igrati u ovoj ligi dok se ne steknu uvjeti za korak naprijed i tek kad se sve posloži probati ići u rang više. Također, siguran sam da nije problem u našem omladinskom pogonu koji zaista radi kvalitetno, već u činjenici da u Rudaru ne igraju svi oni najbolji igrači s Labinštine koji bi tu trebali biti. Trenutno u okolnim klubovima imamo sigurno sedam, osam igrača koji bi nam odlično došli i dok se ne promijeni trend da gubimo igrače od dvadesetak godina teško ćemo napraviti iskorak prema naprijed. (Robi FONOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Potpisao Sanjin Grbac, odluka o novom treneru u srijedu
nk rudar sport nogomet dario milevoj trener sanjin grbac