Cestovna biciklistička utrka GP Braldo : Luka Grubić dvanaesti u Bratislavi

Cestovna biciklistička utrka GP Braldo : Luka Grubić dvanaesti u Bratislavi

27.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Na etapnoj cestovnoj biciklističkoj utrci GP „Braldo“ koja je minulog vikenda vožena u okolici glavnog slovačkog grada Bratislave vizilićki vozač Lula Grubić osvojio je dvanaesto mjesto u sveukupnom poretku od stotinu dvadeset sudionika iz cijele Europe. Pobijedio je Srbin Nebojša Jovanović koji vizi za Spartu iz Praga.

.

Prvi dan Grubić je etapu voženu po jakom vjetru i kiši, na valovitoj stazi ukupne dužine stotinu dvadeset pet kilometara, okončao na tridesetom mjestu u velikoj skupini vozača s zaostatkom od tri minute iza vodeće osmorice, koji su se odvojili na zadnjem usponu.

.

Druga etapa bila je duga stotinu pedeset kilometara a vozilo se po izrazito brdskoj stazi koja završava s tri kilometra dugom usponu. Grubić je ovu etapu okončao kao deveti s petnaest sekundi zaostatka iza pobjednika.

.

Nadolazeći vikend Grubić vozi dvije zahtjevne utrke u Mađarskoj, obje u međunarodnom UCI-kalendaru natjecanja. . U subotu 01. kolovoza vozi se Velika nagrada „Betonexpress-a“ na stazi ukupne dužine stotinu devedeset kilometara čiji cilj je petnaest kilometarski uspon na najveći vrh u Mađarskoj. Dan kasnije vozi se stotinu šezdeset kilometara duga ravničarska utrka za Veliku nagradu „P-nivo“.

 

LabinSport

 

cestovni biciklizam sport biciklizam luka grubić