Često remećenje javnog reda i mira u Nedešćini

Često remećenje javnog reda i mira u Nedešćini

15.3.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Načelnik Policijske postaje Elvis Zahtila na jučerašnjoj je sjednici podnio izvještaj o stanju sigurnosti na području Općine Sveta Nedelja za proteklu godinu. U 2010. godini  evidentirano je sedam kaznenih djela provale kao i dva razbojništva korištenjem vatrenog oružja. Zabilježena je i krađa goriva iz teretnih vozila. Spomenuti slučajevi uspješno su razriješeni te su počinitelji procesuirani. Na području Općine Sveta Nedelja prošle je godine zaplijenjeno pet kilograma marihuane, što je ujedno jedna od većih zapljena labinske Policijske postaje.

Zabilježeno je više provala u obiteljske kuće na Štrmcu i u Šumberu, a i Općinu Sveta Nedelja zatekla je sudbina otuđenja sekundarnih sirovina. Načelnik je izdvojio kako su najčešće prijestupnici Romi. Ujedno je zamolio vijećnike da prijave sve sumnjive situacije. Stanje sigurnosti u prometu nije na zavidnoj razini te je lani evidentirano 37 prometnih nesreća, dvije s poginulom te dvanaest s ozlijeđenim osobama. Što se tiče remećenja javnog reda i mira, kontinuirano se ponavlja problem okupljanja mladih na četiri lokacije u Nedešćini koji konzumiraju alkohol na javnim površinama.

Mještani se žale na mlade koji devastiraju imovinu oko diskoteke „Placa“. Nerijetko ulaze u dvorišta i vrtove obiteljskih kuća gdje ostavljaju razbijeno staklo, a pronađene su i šprice, izdvojio je vijećnik Feruccio Bernaz. Prijedlog vijećnika je da jedna patrola bude vikendom na trgu u Nedećini. Zahtila je upoznat s problemom. Izdvojio je kako policija ima jako male ovlasti jer prekršitelje ne može procesuirati i oduzeti im alkohol, već ih samo upozoriti.

 

policija remećenje javnog reda i mira mir feruccio bernaz pp labin elvis zahtila sveta nedelja mladi devastiranje