Čepljan Mateo Načinović srebrni u preciznom izbijanju na Prvenstvu Hrvatske u boćanju

Čepljan Mateo Načinović srebrni u preciznom izbijanju na Prvenstvu Hrvatske u boćanju

7.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Dva su se Istrana okitila kolajnama na dva boćarska prvenstva Hrvatske po disciplinama, u bližanju i izbijanju u krug i preciznom izbijanju, glavnina kojih je, u suorganizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta i Boćarskog saveza Grada Pazina, 5. i 6. prosinca 2015. godine odigrana u buzetskoj boćarskoj dvorani u Kozarima, dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i dvorana pazinskog boćarskog centra Aleksandar Anzur.

 

No, obojica su to učinila u dresu riječkog prvoligaša Vargona. Tako je Rakljanac Goran Percan osvojio naslov državnog viceprvaka u krugovima izgubivši finale od najvećeg iznenađenja prvenstva, mladog, 19-godišnjeg Ivana Medića iz zadarskog županijskog drugoligaša Bilog Briga. Jednak uspjeh kao i Percan ostvario je njegov mlađi klupski kolega, 16-godišnji Čepljan Mateo Načinović u preciznom izbijanju od kojeg je u finalnoj seriji za dva punta bolji bio tek godinu dana stariji Zvonimir Maras, član Svetog Jakova iz Jadranova.

 

Članovi istarskih boćarskih klubova nisu uspjeli osvojiti medalju U konkurenciji 15 boćara od predstavnika istarskih klubova najuspješniji je bio Denis Brajuha iz Labina koji je zauzeo 10. mjesto, dok je u konkurenciji 16 boćara u preciznom izbijanju najbolji bio Sandro Jurman iz Sošića koji je zauzeo najnesretnije 5. mjesto i ostao korak do odličja. (IBS)

FOTOGRAFIJA: Stoje Jure Maglić (Zrinjevac) i Markica Dodig (Metković), čuče Goran Percan (Vargon) i Ivan Medić (Bili Brig)

 

Rezultati precizno izbijanje

Rezultati krugovi

 

PR

 

 

mateo načinović boće boćanje denis brajuha precizno izbijanje