Centar „Liče Faraguna“ u 2009. prikupio 111 tisuća kuna

Centar „Liče Faraguna“ u  2009. prikupio 111 tisuća kuna

15.1.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Centar „Liče Faraguna“ u prošloj je godini ostvario ukupnu donaciju od 111 tisuća kuna. Donacijama u novcu, hrani, piću, odjeći i obući pomogli su ih poduzetnici, dionička društva, obrtnici, poduzeća, udruge i društva kao i brojni pojedinci koji su željeli ostati anonimni. Realizirani su brojni projekti koji su boravak u Centru učinili ugodnijim. U 2009.  postavljana je klima u dnevnom boravku.

 

Nabavljena je tehnika i sadržaj za provođenje filmske kulture. Preuređena je keramičarska radionica te nabavljen didaktički materijal i stručna literatura za rad s djecom. Zamijenjena su rasvjetna tijela u zgradi te su postavljenje nove, štedne žarulje.

 

Radost igranja kompjuterskih igrica od kraja prošle godine zavladala je Centrom. Štićenici Centra na poklon su dobili tri računala. Pjesmu i veselje u Centar unijela je donacija CD playera. Slatke donacije dolazile su s raznih strana, bilo kolači, slatkiši ili voće.

Razveselila ih je inicijativa Grada Labina gdje je Centar prijavio na natječaj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti  te osigurali novac za preuređenje ženskog nužnika i kupaonice prilagođenog osobama s invaliditetom.

Za kompletnu sanaciju sanitarnog čvora donacije su dali i labinski obrtnici. U prošloj godini započeli su akciju „Kunica po kunica kurijerica“ te su sakupili 56 tisuća kuna. Ravnateljica Centra, Sunčana Jokić istaknula je da ih veseli empatija, osjetljivost za mlade i bolesne kao i istančan sluh i volja da se problemi pokušaju riješiti. Također je kazala kao imaju dobru suradnju s Gradom i okolnim općinama.

 

centar liče faraguna inkluzija centar za inkluziju osobe s posebnim potrebama katja ćus sunčana jokić