Centar Liče Faraguna obilježava 40. godinu postojanja

Centar Liče Faraguna obilježava 40. godinu postojanja

7.5.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Centar Liče Faraguna sutra će prigodnim programom proslaviti 40. godišnjicu postojanja. A sve je počelo kaže ravnateljica Centra Elide Juričić: (ton – Elide Juričić). Preselili su se zatim u prostore bivšeg RIŠ-a, a s promjenama i integracijom djece graničnih slučajeva i lake mentalne retardacije u redovnu osnovnu školu broj djece se smanjio: (ton – Elide Juričić 1). Danas Centar pohađa 17 učenika, od kojih je njih šest u domskom smještaju.

Obilježavanje 40. godišnjice Centra počinje sutra ujutro u 9 sati prigodnom priredbom u kojoj će sudjelovati učenici i njihove učiteljice, njihov prijatelj Predrag Ljuna, pjevat će Romina Peti, Nikola Šumberac recitirat će svoju poeziju, a zaplesat će i mladi folkloraši RKUD-a „Rudar“ iz Raše.

Bit će otvorena i izložba radova učenika Centra.

U petak se program nastavlja humanitarnim koncertom u Rock caffe-uz Predraga Ljunu i Grandmaster E. Ulaz je 10 kuna, a sredstva od ulaznica donirat će se za opremanje senzorne sobe u centru.

 

U nedjelju će se u organizaciji Crvenog križa, a na inicijativu Daniela Zahtile održati humanitarna akcija „I ja imam srce“ tijekom koje će se također prikupljati sredstva za opremanje senzorne sobe u Centru „Liče Faraguna“. Program će se od 10 do 17 sati održavati na igralištu Osnovne škole Matija Vlačić. Bit će tu kreativnih radionica za djecu, plesa, glazbe. Djeca će, uz simboličnu cijenu od 20 kuna, moći jahati na konjima Marije Berkarić, a uz zabavni i kreativni program pripremat će se i velika fritaja s gljivama, porcija koje će koštati 10 kuna.

 

Centar Liče Faraguna Labin

 

 

 

liče faraguna centar liče faraguna posebne potrebe inkluzija elide juričić