Centar „Liče Faraguna „ slavi tri važne obljetnice

Centar „Liče Faraguna „ slavi tri važne obljetnice

8.6.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ove srijede sa početkom u 09:30 sati Centar „Liče Faraguna“, osnovnoškolska ustanova za rad sa učenicima s teškoćama u razvoju, slavi tri važne obljetnice: 40 godina specijalnog školstva na Labinštini, 35 godina ustanove „Liče Faraguna“ te 10 godina postojanja radionice za polaznike starije od 21. godine. 

U sklopu Centra djeluje i stručni tim za rad s djecom integriranom u osnovne škole kao i odjeljenje za rad sa bivšim štićenicima koji su navršili 21 godinu. Ukoliko se nastava održava u osnovnim školama prethodno se pripremi neophodan didaktički materijal, a škole osiguraju prostor za realizaciju planiranih aktivnosti.

U skladu sa prostornim mogućnostima škole rad se najčešće ostvaruje u kabinetu stručnog suradnika ili iznimno u školskoj knjižnici.

U Centru “Liče Faraguna” postoje dobro opremljeni kabineti stručnih suradnika sa adekvatnom opremom i didaktičkim materijalima za rad koji omogućavaju kvalitetno izvođenje individualnog rada s pojedinim učenikom. Djelatnici, kao i polaznici Centra  pozivaju sve ljude dobre volje da prijepodne provedu sa njima. Iskoristiti će  priliku i pokazati koliko su vrijedni i kreativni kroz izložbu radova.

izložba djeca posebne potrebe sunčana jokić centar liče faraguna