Carel Adriatic, Aura proizvodi i Limski kanal dobitnici su plaketa Zlatna kuna

Carel Adriatic, Aura proizvodi i Limski kanal dobitnici su plaketa Zlatna kuna

25.9.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Carel Adriatic, Aura proizvodi i Limski kanal dobitnici su plaketa Zlatna kuna HGK - Županijske komore Pula za rezultate poslovanja u 2022. godini.

Zlatna kuna označava posvećenost, stručnost i naporan rad tvrtki koje su se istakle svojim izvanrednim rezultatima. Tvrtke koje jako puno rade na kvaliteti, i koje se nisu uplašile okolnosti, pa su hrabro pokrenule rast i razvoj tvrtke, imaju jako dobre rezultate. Upravo takve tvrtke su i dobitnici Zlatnih kuna, rečeno je na jučerašnjoj svečanosti dodjele koja se održala u  Destileriji Aura u Buzetu.

Nagrađene su tvrtke koje su imale najbolje rezultate poslovanja na temelju više od dvadeset kriterija prema metodologiji HGK, a procjenjivalo se i održivo poslovanje trgovačkih društava – tzv. ESG (Environmental, Social, Governance) rating.

Dobitnik Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društva je Carel Adriatic d.o.o. iz Labina. Riječ je o podružnici talijanskog poduzeća CAREL, koji je jedan od globalnih lidera u razvoju tehnologije kontrole i ovlaživanja u području klimatizacije, rashlađivanja i grijanja. Carel Adriatic ogledni je primjer ozbiljne investicije i poduzetništva, a Zlatnom kunom nagrađen je po četvrti put.

Trgovačko društvo Aura proizvodi iz Buzeta dobitnik je Zlatne kune u kategoriji srednjih trgovačkih društava. Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom ekskluzivnih alkoholnih pića i prehrambenih proizvoda, mnogi od kojih se spravljaju prema tradicionalnim recepturama.

Limski kanal d.o.o. iz Kanfanara dobitnik je Zlatne kune u kategoriji malih trgovačkih društava. Ova obiteljska tvrtka bavi se ugostiteljstvom, i kontinuirano prati razvoj tehnologije turizma, kao i trendova u ugostiteljstvu.

Na svečanosti je Istarskom vodovodu d.o.o. iz Buzeta dodijeljeno priznanje HGK za 90 godina postojanja i uspješnog poslovanja.

Istaknimo kako je istarsko gospodarstvo u prošloj godini bilo vrlo uspješno. Kraj 2022. godine dočekan je s većim brojem registriranih trgovačkih društava i većim brojem zaposlenih u odnosu na prethodnu godinu. Svi ključni pokazatelji poslovanja iskazuju rast u odnosu na 2021. godinu. Pritom je najveći porast zabilježen u izvozu, a zatim u ostvarenom ukupnom prihodu gospodarstvenika. Ostvarena dobit gotovo je dvostruko veća nego u 2021. godini. Tri vodeće djelatnosti u županiji i prema ostvarenom ukupnom prihodu i prema dobiti i dalje su prerađivačka industrija, trgovina i turizam. Od svih županija, Istarska županija je zahvaljujući radu, trudu i investicijama istarskih poduzetnika, ostvarila drugu najveću neto dobit u Hrvatskoj, nakon Grada Zagreba.

 

carel gospodarstvo nagrada.hgk zlatna kuna