Čak 290 prijava na „Moj prvi posao“

Čak 290 prijava na „Moj prvi posao“

5.11.2014. // Istarska županija // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na projekt „Moj prvi posao“ Istarske županije pristiglo je čak 290 prijava. Na objavljeni javni poziv, koji je istekao zaključno s 30. listopadom 2014. godine, najveći interes iskazan je za radno mjesto viši/a stručni/a suradnik/ca za međunarodne projekte u Upravnom odjelu za turizam i Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i europske poslove. Ukupno trinaest upravnih odjela tražilo je vježbenike, a brojne prijave pristigle su i za radna mjesta administrativnog/e tajnika/ce  i referenta za prostorno uređenje i gradnju za koje se traži srednja stručna sprema.

 

Svoje zadovoljstvo pokazanim interesom za „Moj prvi posao“ ističe i istarski župan Valter Flego koji naglašava kako se ovom mjerom mladima želi pružiti prvo radno iskustvo, koje je danas neophodno prilikom traženja posla.

 

„Sretan sam što smo pokrenuli ovaj projekt i što se veliki broj mladih ljudi javilo.  Vjerujem kako će im stečeno iskustvo pružiti komparativnu prednost na tržištu rada kada će se sutra prijavljivati za slične pozicije“, kaže župan Flego i dodaje kako „posao za mlade danas, znači bolja Istra sutra“.

 

Tijekom studenog, svaki od trinaest odjela, na razgovor će pozvati svakog kandidata čija prijava zadovoljava uvjetima javnog poziva. Nakon što Istarska županija od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobije obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva, polaznici stručnog osposobljavanja počinju s radom u roku od 8 dana, od primitka iste.

 

Podsjetimo, Istarska županija je pokrenula projekt „Moj prvi posao“ s ciljem zapošljavanja vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. 15. listopada 2014. godine raspisala je novi javni poziv za zapošljavanje dodatnih 28 vježbenika.

 

 

 

Naime, zbog velikog interesa, Istarska županija tijekom 2014. godine omogućuje osposobljavanje za čak 37 mladih vježbenika, raspoređenih sukladno planu i potrebama po županijskim upravnim odjelima u Puli, Poreču, Pazinu, Labinu, Bujama i Rovinju.

 

Povezana vijest

 

 

posao volontiranje istarska županija natječaj