Buvljak & digitalizacija + otkup rudarskih memorabilija

Buvljak  &  digitalizacija + otkup rudarskih memorabilija

11.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na parkingu ispred KuC-a ''''Lamparna'''', Labin, u srijedu 18. svibnja, biti će održan peti sajam rabljenih stvari, kojem je cilj obogatiti društveni život u gradu te po uzoru na brojne druge hrvatske gradove ponuditi građanima mogućnost kupnje raznih, rabljenih ili čak novih, uporabnih predmeta po niskim cijenama, kao i priliku da se riješe nepotrebnih stvari koje godinama skupljaju prašinu po tavanima ili podrumima, a da pri tom nešto i zarade..
Ovoga puta će u sklopu sajma biti organiziran otkup te snimanje i skeniranje rudarskih memorabilija uz novčanu naknadu prema dogovoru.

Dakle, ukoliko posjedujete fotografije, novinske članke, značke, radne knjižice i druge rudarske memorabilije ili čak rudarske nacrte, planove, odjeću, lampe... i sl. artefakte, pozivamo Vas da ih donesete na tradicionalni Buvljak-sajam rabljenih stvari, koji će se održati u srijedu, 18. svibnja o.g., od 14 - 19 sati, na parkiralištu ispred Lamparne, gdje će biti postavljen info-pult na kojem će se vršiti otkup materijala za digitalizaciju, kao i potencijalnih muzejskih eksponata. 

Projekt digitalizacije, muzejske i arhivske građe o rudarenju na Labinštini za potrebe virtualnog Muzeja rudarstva i industrije Istre (www.undergroundcityxxi.com - u izradi!) provodi se u suradnji sa Narodnim muzejom Labin te uz potporu Ministarstva kulture.

 

Sačuvaj svoj identitet

i postani dio

Muzeja rudarstva i industrije Istre!

 

Osoba za kontakt: Jelena Batelić, 095.8465656,

e-mail: jelena.batelic@gmail.com

buvljak lamparna sajam rabljene stvari