Buknuo požar u Rockwoolu

Buknuo požar u Rockwoolu

10.3.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U četvrtak oko 20.50 policiji je dojavljeno da je unutar tvornice Rockwool došlo do požara koji je uspješno lokaliziran oko 21.30 sati, a na požarištu su ostali dežurati vatrogasci i policija, doznali smo u OKC-u PU istarske.

Neslužbeno saznajemo da je požar nastao na električnim filterima te da nema opasnosti od njegovog širenja. Ipak, u nekim dijelovima Potpićna se zbog požara osjećao jak i neugodan miris. Ostale okolnosti doznat će se očevidom koji će se obaviti u petak ujutro.

- Vatra je zahvatila jedan od filtera u tvornici, ali je vrlo brzo ugašena. U tvornici su također i vatrogasci, situacija je u potpunosti po kontrolom. Nitko nije ozlijeđen, naši su radnici istrenirani za postupanje u takvim situacijama. Ono što je najvažnije, nema nikakvih opasnosti niti štetnih emisija u okoliš.

Čim utvrdimo uzrok požara, odmah ćemo obavijestiti javnost o tome, piše u priopćenju koje je u četvrtak navečer uputila Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica odjela za komunikacije i marketing Rockwool Adriatica. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin Darko Vitasović rekao nam je da se ne radi o većem požaru te da okolina nije bila u opasnosti. (S. PERŠIĆ, I. RADIĆ)

 

Foto: LC (arhiva 2007.)

 

 

rockwool požar tvornica potpićan