BOŽIĆNI KUP »TIMI« U UDIČARENJU S BRODICE

BOŽIĆNI KUP »TIMI« U UDIČARENJU S BRODICE

4.1.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

RAŠA -Oblačno i dosta hladno vrijeme dočekalo je ovogodišnje sudionike 3. božićnog kupa »Timi«, koji se održao u moru ispred Trgeta. Sudjelovalo je 25 momčadi, s po dva člana, a natjecale su se u sportskom ribolovu štapom iz usidrene brodice. Ulov je za ovo godišnje doba bio sasvim zadovoljavajući.

Najbolje su se u raškom kanalu snašli Slovenci Franc Kolenc i Klavdij Veldin iz momčadi Solinar iz Strunjana, koji su s 4.525 bodova osvojili prvo mjesto, za korak ispred domaće posade raškog Galeba, u sastavu Dalibor Brajković i Boris Ivaković, koja je skupila 160 bodova manje. Zanimljivo je da su Rašani ulovili 24 ribe više od Slovenaca, ali su Slovenci bili jači po težini ribe. Treće mjesto također je osvojila druga momčad Galeba iz Raše, u sastavu Davor Filipeti i Valter Licul, s 3.690 bodova, da bi uspjeh labinskih ekipa upotpunila i momčad Plomina, u sastavu Vlado i Marija Horvat, koja je osvojila 2.900 bodova.

Zanimljivo je da je na božićnom kupu nastupila i selekcija pod nazivom Istarska županija, u sastavu Dražen Bužan i Alen Bilić, koja je osvojila 15. mjesto. Najveću ribu ulovio je Slovenac Valentin Valenčič iz Menola II iz Izole, a riba je lov težak 363 grama. Organizator je prve tri ekipe nagradio peharima i medaljama, a svi zajedno ostali su na druženju, uz bogat izbor ribljih proizvoda, u prostorijama organizatora natjecanja.

R. Fonović 

Raša Momčad Galeb udičarenje sa brodice Davor Filipeti Valter Licul