Bogat program povodom Svjetskog dana turizma

Bogat program povodom Svjetskog dana turizma

26.9.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pučko otvoreno učilište Labin i Turistička zajednica Grada Labina organiziraju nekoliko zanimljivih aktivnosti povodom Svjetskog dana turizma 2023., a koje će se odvijati subotu i nedjelju na našem području. 

Najpopularniji široko poznati noćni razgled grada dobiva svoju dnevnu varijantu uz poneke izmjene. Saznajte po čemu je Labin toliko poseban!. Jedinstvena je ovo prilika da se uz besplatnu vođenu šetnju po starogradskoj jezgri razgleda i posjeti Narodni muzej Labin, potom Gradska galerija Labin u kojoj se može pogledati izložba Mateja Kneževića Pažljivo praćenje te zbirka Matije Vlačića Ilirika. Sudjelovanje je besplatno, a počinje u 11 sati u subotu 30.09. ispred turističkog info punkta te nije potrebna prethodna najava. 

U subotu vas u večernjem terminu očekuje prikazivanje digitalno restauriranog turističkog filma Ovdje nema nesretnih turista koji priča o specifičnostima turizma kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naime, početkom godine se prilikom čišćenja spremišta pokraj kino sale pronašla originalna vrpca filma kojeg je Pučko otvoreno učilište dalo digitalno restaurirati, a vrpca se trajno pohranjuje u filmskom arhivu. Dođite i pogledajte besplatno film  redatelja Gorana Gajića i možda pronađete neke od vaših bliskih ljudi koji glume u filmu. Film igra u subotu 30.09. s početkom u 20.00 sati. 

U nedjelju 1.10. s početkom u 19.00 sati organizatori vas pozivaju na pretposljednji SIPPING SESSIONS na kojem nastupa Filip Merčep na marimbi u crkvi Uznesenja Marijinog na usponu za stari grad kraj Hotela Peteani. Uz koncert bit će moguće po promotivnoj cijeni kušati vino labinskih vinara. 

Važno je napomenuti da povodom obilježavanja SDT 2023 Narodni muzej Labin ostaje otvoren u subotu od 11  do 18 sati te nudi 50% popusta na sve kategorije ulaznica, a nasuprotno u Galeriji moguće je i istom periodu razgledati izložbu Mateja Kneževića. Nedjelju muzej i Galerija ne rade.

svjetski dan turizma tz grada labina