Bogat kulturno-zabavni tjedan s velikim finalom u Noći grada Labina - Od arta, Putokaza i klasike do zabave uz Zečića i Night Express

Bogat kulturno-zabavni tjedan s velikim finalom u Noći grada Labina - Od arta, Putokaza i klasike do zabave uz Zečića i Night Express

12.8.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovaj nas tjedan očekuje možda i događajima najbogatijih nekoliko dana u cijelm labinskom kulturnom ljetu, bilo da se radi o središnjoj manifestaciji Labin Art Republika ili o eventima u sklopu obilježavanja Dana Grada Labina.

U Gradskoj galeriji Labin već je u tijeku skupna izložba Stereoartypes, a u srijedu 12. kolovoza na platou ispred Galerije i Narodnog muzeja, održat će se promocija knjige labinske konceptualne umjetnice Xene L. Županić «YZTOK ZAPADA», uz prigodni performance «Halt».

Prvo od brojnih glazbenih događanja, koja će svakako obilježiti drugu polovicu tjedna, koncert je legendarne riječke vokalne skupine Putokazi. Nastup ove magične grupe, koja je pod vodstvom neumorne Mirande Đaković već 30 godina nepresušni izvor najboljih vokalnih talenata Rijeke i Primorja, zakazan je za četvrtak 13. kolovoza u 21:30 na Špini, već ustaljenom mjestu za glazbena i scenska događanja u sklopu Labin Art Republike.

Istoga dana, ispod Gradske lože u 20:00 sati biti će otvoren 19. Labinski uzlet likovnosti. Ova već tradicionalna izložba domaćih likovnjaka moći će se razgledati do 18. kolovoza, a osim ispod Lože radovi će biti izloženi i u crkvici Sv. Stjepana.

Petak 14. kolovoza rezerviran je za koncert ozbiljne glazbe u ciklusu «Klasično ljeto». Večer klavira labinskoj će publici predstaviti talijanski pijanist Alfredo Tisocco, a koncert počinje u 21 sat u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u labinskom starom gradu.

Najveći broj posjetitelja starogradska jezgra ipak očekuje u subotu 15. kolovoza, kada se velikom feštom obilježava Noć grada Labina. Brojna događanja najavljena su u cijelom gornjem Labinu, od Špine gdje će se najviše okupiti mlađa generacija, preko šetališta San Marco koje je već godinama rezervirano za starije posjetitelje i ljubitelje tradicionalne zabave, do Titovog trga gdje nas svakako čeka vrhunac večeri, ali i cijelog tjedna. S glavne pozornice Labinjanima će zapjevati jedan od najvećih zabavljača hrvatske estrade - Dražen Zečić, a prije i nakon njegovog nastupa publiku će na nogama - i plesnom podiju - držati ponajbolji istarski cover pop-rock bend, domaćoj publici dobro znani i vrlo dragi The Night Express.

 

PR

 

 

labin labin art republika noć grada labina dražen zečić pučka fešta the noght express