Boćarice Labina ponovno na tronu države!

Boćarice Labina ponovno na tronu države!

26.5.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinske boćarice večeras su ponovno ispisale povijest sporta u tom gradu. Naime, odigravši u finalu 12:12 protiv Čavle ŠB osvojile su naslov prvaka, drugi u povijesti kluba, a na račun toga što su u regularnom dijelu sezone bile bolje plasirane, odnosno prve.

Ekipa Romana Grižančića odigrala je veoma pametno i lukavo, a junakinja dana je bila Josipa Lanča pobijedivši favorizirani Virginiu Bajrić u brzinskom izbijanju 26:24. Nives Jelovica odigrala je fantastično kao i uvijek, ali i ostale igračice uz Tanju Grubišu pokazale su da se s pravom smiju nazivati prvakinjama države.

Naslov su osvojile Tanja Grubiša (kapetanica), Nives Jelovica, Diana Baran, Karmen Benazić, Snježana Klanjac, Sandra Novaković, Vesna Tončinić, Anika Ujčić, Romana Cvečić, Lana Stepančić, Josipa Lanča i Nataly Krajcar.

Nakon osvajanja naslova, uslijedila je svečana podjela medalja i pehara, a trener Romano Grižančić u jednom dahu je rekao: „Bio je težak susret, ali iskreno sam očekivao ovako nešto i nadao se minimalno remiju koji nam je i donio naslov. Presudilo je, po meni, brzinsko izbijanje. Pokazao se rad i trud pa mogu reći da sam ugodno iznenađen i sretan. Organizacija je bila odlična, mislim da nije bilo nijednog propusta i vjerujem da ćemo organizirati još pokoju boćarsku manifestaciju.“

Završnicu ženskog boćarskog prvenstva u dva dana pratilo je više stotina ljudi, a na finalnom dvoboju nije bilo mjesta za sjedenje u novom gradskom boćalištu Šćiri. Novim prvakinjama države medalje je podijelio labinski Gradonačelnik Valter Glavičić.

Dodajmo da su gošće dobile dva priznanja. Dorotea Maršanić dobila je nagradu za najbolju “koštadorku”, a Carrolina Bajrić za najbolji izbijačicu prvenstva. MVP prvenstva očekivano je Nives Jelovica.

boćanje boćarice bk labin romano grižančić josipa lanča nives jelovica tanja grubiša diana baran karmen benazić snježana klanjac sandra novaković vesna tončinić anika ujčić romana cvečić lana stepančić nataly krajcar