Biciklist Luka Grubić iz Vozilići u reprezentaciji

Biciklist Luka Grubić iz Vozilići u reprezentaciji

27.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Šest godina poslije Martina Čotara koji je branio boje Hrvatske u Lisabonu, ponovno će istarski biciklisti sudjelovati u jednoj od dvije seniorske utrke na Svjetskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu. Čak štoviše, u reprezentaciji uzrasta do 23 godine na startu bi se trebala naći dvojica Istrana: Luka Grubić iz »Puris Kamena« i Marijan Perković iz »Loborike«. Uz njih dvojicu izbornik Eugen Pleško za cestovnu utrku koja se vozi 26. rujna u Vareseu odredio je Roberta Kišerlovskog iz »Adrije mobil« i Kristijana Đuraseka iz »Perutnine«. U statusu rezerve su još trojica istarskih vozača: Aleksandar Pršo i Silvano Valčić iz »Loborike« i Nikola Mogorović iz »Puris Kamena«.
U kategoriji Elite, koja će također voziti u Vareseu, ali dva dana kasnije, izbornik se odlučio za trojku koja je nastupila i na Olimpijskim igrama u Pekingu: Vladimir Miholjević (Liquigas), Radoslav Rogina i Matija Kvasina (Perutnina). Status rezerve imaju Hrvoje Miholjević i Tomislav Dančulović (obojica Loborika).


Hrvatsku će tako ove godine na svjetskoj smotri zastupati sedmorica biciklista. Broj vozača koji imaju pravo nastupa određen je temeljem plasmana Hrvatske na europskoj UCI ljestvici na kojoj je Hrvatska 16. u zbirnoj ljestvici Elite i U-23, odnosno 18. na ljestvici U-23. Slijedom tih plasmana Hrvatska ima pravo na trojicu vozača, odnosno trojicu manje nego 2007. u Stuttgartu u kategoriji Elite, međutim s druge strane mogu startati četvorica u kategoriji do 23 godine u kojoj Hrvatska lani nije imala pravo ni na jednog predstavnika.
U utrkama na kronometar i u kategoriji žena Hrvatska neće imati predstavnika.

G. LIBANORE

reprezentacija Luka Grubić biciklizam natjecanje sport Puris Pazin Hrvoje Miholjević