Biciklijada vrtićaraca u znaku odraslih - Roditeljska Klincijada

Biciklijada vrtićaraca u znaku odraslih - Roditeljska Klincijada

24.9.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN - "Klincijadom" - biciklističkom utrkom polaznika Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac", njih stotinjak iz četiri gradska odjeljenja, u četvrtak je u Labinu zaključeno obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. Mališani su, zaštićeni obaveznim kacigama, pedalirali u Istarskoj ulici, počevši od centralnog vrtića, a natjecanje su i ovom zgodom obilježili - roditelji.

- Ajde, pripremi se, moraš voziti samo do kioska, tu malo dalje. Ne idem za tobom jer ovo što čine drugi, to ne bi smio nitko radit, govorio je malome otac, vidno nezadovoljan ponašanjem ostalih staratelja koji su stvarali gužvu na startu i cilju.

- Rekli su nam da ih trebamo nadgledati, ali s nogostupa, odgovorio mu je kolega po ulozi.

Nerijetki su roditelji sve shvatili preozbiljno pa se poželjno bodrenje pretvorilo u njihov jutarnji jogging: trčali su, naime, cijelom dionicom kolnika za kotačima njihovog pulena i samo je nedostajalo da ga poguraju.

- Ma, svake godine isto, kao da im se djeca bore za olimpijskog prvaka, komentirala je neutralna promatračica.

- Joj što me razljutio jedan tata: sin mu se pred ciljem sudario s konkurentom, ali dignuo je samo svog, a drugog je dječaka ostavio da leži, nadovezala se ozlojeđena gledateljica.

Ništa, naravno, ne može umanjiti trud pobjednika. Po kategorijama (s pomoćnim kotačima te bez njih za bicikle do 16 cola i veće) kod cura su prva mjesta osvojile Anika Marić, Bernarda Barbić i Lucija Basanić, a kod dečki Gabriel Banišić, Antonio Kos i Lukas Rošić."Klincijadu" su priredili Dječji vrti[1] "Pjerina Verbanac" i Brdsko biciklistički klub "Istra bike" Labin. Igor RADIĆ

 

 

tjedan mobilnosti vrtic djecji vrtic pjerina verbanac roditelji odgoj kultura klincijada