Bespovratnih 73.000 eura kroz sedam mjera potpora za labinske poduzetnike

Bespovratnih 73.000 eura kroz sedam mjera potpora za labinske poduzetnike

16.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Labina je 15. siječnja 2024. godine raspisao Javni poziv poduzetnicima za dodjelu bespovratnih potpora i subvencija Grada Labina za 2024. godinu. Ukupna financijska sredstva koja će ove godine biti dodijeljena kroz sedam mjera potpora i subvencija do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 1. prosinca 2024. godine, iznosi 73.000 EUR.

 

Mjere potpora i subvencija su sljedeće:

 

Pravo na potporu za početnike ostvaruju poduzetnici registrirani nakon 01.01.2023. i s najmanje jednom samozaposlenom ili zaposlenom osobom na neodređeno i na puno radno vrijeme, dok je maksimalni iznos potpore do 3.500 EUR.

 

Tu je i subvencija za troškove nabave nove opreme s pripadajućim dodacima i priključcima koja služi za obavljanje osnovne i pretežite djelatnosti za koju su poslovni subjekti registrirani, a koja iznosi 1.500 EUR po prijavi. 

 

Subvencije za troškove izrade glavnog elektrotehničkog projekta za fotonaponsku elektranu za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju  iznosi do 1.400,00 EUR po korisniku odnosno 50% vrijednosti iznosa troška izrade. 

 

Iznos do 2.000 EUR bez PDV-a po poduzetniku, odnosno do 60% vrijednosti investicije, dodjeljuju se za digitalizaciju poslovanja, odnosno za nabavku softvera za unapređenje poslovanja, razvoj proizvoda i usluga ili distribuciju ili prodaju proizvoda i usluga. Također, potpore uklkjučuju nabavku softvera, usluga i infrastrukture u oblaku (cloud based services and infrastructure), te izrada web stranice poslovnog subjekta i/ili prateće mobilne aplikacije.

 

Također, dodjeljuju se potpore za subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika radi postizanja konkurentne prednosti i podizanja kvalitete, u iznosu do 1.200 EUR (bez PDV-a) po poduzetniku.

 

Sredstva subvencije se dodjeljuju i za sufinanciranje troškova pripreme projekata za potrebe kandidiranja na nacionalne ili EU fondove, u iznosu do 2.000 EUR (bez PDV) po korisniku odnosno do 70% troškova pripreme prijave.

 

Zadnjih nekoliko godina, subvencije se dodjeljuju za podmirivanje troškova organizacije međunarodnih IT konferencija na području grada Labina u iznosu do 2.500 EUR (bez PDV-a) po korisniku, odnosno do 50% iznosa troškova organizacije.

 

Detalji o svim uvjetima Javnog poziva, sa svom potrebnom dokumentacijom, dostupni su na ovom linku.


Foto: Wiki commons

subvencije troškovi poduzetništvo