Benzin pojeftinio, dizel i autoplin poskupili

Benzin pojeftinio, dizel i autoplin poskupili

12.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon četiri tjedna uzastopnog rasta prema informacijama portala cijenegoriva.info danas je cijena litre Eurosupera 95 pala za 10 lipa i sada se prodaje oko 10,19 kuna, ovisno o kompaniji. Tako je spremnik od 50 litara Eurosupera 95 pojeftinio za pet kuna. Ovo je ujedno i najveći pad cijene Eurosupera 95 u posljednja četiri mjeseca.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra Eurodizela poskupila je 2 lipe i sada se prodaje između 9,51 i 9,53 kune, ovisno o kompaniji. Ovo je sedmi uzastopni tjedan da raste cijena ove vrste goriva. Tijekom tog razdoblja, spremnik od 50 litara poskupio je 36,5 kuna. Litra Eurodizela trenutno je najskuplja u posljednjih šest mjeseci.  

Drugi tjedan zaredom poskupio je  autplin,  ovoga puta za četiri lipe po litri. Sada se prodaje po cijeni od oko 4,06, kuna, no i dalje je najjeftiniji Plinski centar Zagreb koji drži cijenu od 3,86 kuna.  U posljednje vrijeme blago pada cijena barela na svjetskim tržištima (sada se kreće ispod 65 dolara), no važnije je da dolar slabi u odnosu na kunu. Naime, sadašnji srednji tečaj iznosi 6,77 kuna za jedan dolar i najniži je od kraja veljače. Ukoliko se nastave ovi trendovi, mogli bismo u idućim tjednima očekivati pad cijena goriva u Hrvatskoj.

 

 

benzin cijene gospodarstvo eurosuper 95 autoplin