Benetton zatvara pogon u Labinu i otpušta 159 radnika

Benetton zatvara pogon u Labinu i otpušta 159 radnika

13.2.2015. // iPress // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tekstilna tvornica Benetton zatvara svoj pogon u Labinu i otpušta svih 159 zaposlenih, a krajnji rok za to je 31. srpnja.

Benetton zbog pada prodaje više nema interes za održanje proizvodnje u Labinu te ona seli u Osijek, gdje je pogon otvoren prije labinskog, veći je i zapošljava više radnika.

Sindikatu je najavljeno da će se radnicima isplatiti otpremnine u visini od jedne trećine plaće po godini rada, odnosno maksimalno tri plaće, jer je pogon započeo s radom prije devet godina, dok će sindikat inzistirati da se svakom radniku isplati jedna plaća po godini rada.

Proizvodna hala Benettona izgrađena je 2006. godine u zoni Vinež, a investicija je bila 16 milijuna eura. U lipnju 2013. godine labinskoj je tvornici dodijeljeno i priznanje HGK-Županijske komore Pula kao najuspješnijem trgovačkom društvu u Istarskoj županiji u 2012. u kategoriji velikih trgovačkih društava.

U labinskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem siječnja bilo je 1228 nezaposlenih, od kojih u samom Labinu 790.

benetton tvornica radnici rad radni odnos vinež investicija roba.šivanje otkazi hzz