Bastijanić zatražio ostavku predsjednika skupštine Vodovoda Valtera Glavičića

Bastijanić zatražio ostavku predsjednika skupštine Vodovoda Valtera Glavičića

4.6.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Predsjednik skupštine Vodovoda dopušta direktoru Vodovoda da se opet kupuje voda od Vodovoda Pula! Dopušta također da, u isto vrijeme dok se kupuje voda, više od 20 tisuća kubika prvoklasne vode iz izvora Kožljak, odlazi u podzemlje, odnosno u nepovrat, obrazložio je Bastijanić.

 

"Kao građanin, kao radnik Vodovoda Labin i kao predsjednik Odbora za zaštitu okoliša Labina, tražim ostavku predsjednika skupštine Vodovoda Labin Valtera Glavičića", rekao je odmah u uvodu svoje konferencije za novinare Mladen Bastijanić, predsjednik gradskog Odbora za zaštitu okoliša i ekologiju koju je sazvao kod Autobusnog kolodvora u Labinu. Kako je svoj zahtjev i obrazložio, upravu na mjestu održavanja konferencije za novinare, između Pošte i Samačkog hotela prolazi cijev s vodom iz izvora Kožljak te istaknuo da ostavku traži zbog Glavičićevog nečinjenja.


Novac za javnu špinu


Glavičić je i labinski gradonačelnik, ali je povod za traženje ostavke situacija s vodoopskrbom i vodozaštitom izvorišta u posljednje vrijeme.


- Predsjednik skupštine Vodovoda dopušta direktoru Vodovoda da se opet kupuje voda od Vodovoda Pula! Dopušta također da, u isto vrijeme dok se kupuje voda, više od 20 tisuća kubika prvoklasne vode iz izvora Kožljak, odlazi u podzemlje, odnosno u nepovrat prema podacima za zadnjih sedam dana. Pitam direktora Vodovoda Labin Dina Škopca koliko je vode kupljeno, po kojoj cijeni i koliko puta, upitao je javno Bastijanić.


Za taj novac koji je dan Vodovodu Pula, odgovorio je Bastijanić, mogla se napraviti javna špina upravo kod autobusnog kolodvora jer u neposrednoj blizini prolazi cijev s kvalitetnom vodom iz izvora Kožljak koja ide prema gornjem Labinu.


Građani nisu obaviješteni


- Glavičić nije ništa poduzeo zatraživši odgovornost direktora Vodovoda zbog ponovnog zamućenja izvora Plomin, nije ništa poduzeo vezano za ekološki incident koji se ponovno dogodio u Krapanskom kanalu koji konstantno "trpi" fekalije i fekalne vode i vodi ih kroz Krapan i Rašu i u podzemlje, odnosno izvorišta pitke vode Fonte Gaja i Kokoti iako je slučaj prijavljen Centru 112 i Policijskoj postaji Labin 17. travnja ove godine. Nadalje, nije ništa poduzeo da Vodovod Labin na vrijeme i transparentno obavještava građane Labinštine i potrošače o gore spomenutim situacijama i događajima. I na kraju, gospodine predsjedniče skupštine Vodovoda, prošle su dvije godine vašeg vodstva politike Vodovoda Labin, mogli ste se uvjeriti u pogrešan smjer kojim direktor Vodovoda Labin vodi vodoopskrbu i vodozaštitu vodnih resursa Labinštine. Mogli ste i trebali smijeniti to i takvo "direktorovanje" Vodovoda, ali niste i ne želite, konstatirao je Bastijanić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Branko Biočić


mladen bastijanić mediji voda dino škopac valter glavičić ostavka