Apel labinske udruge za zaštitu životinja "Feniks": Hitno potreban azil za životinje

Apel labinske udruge za zaštitu životinja "Feniks": Hitno potreban azil za životinje

3.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruzi za zaštitu životinja »Feniks« hitno je potreban azil za zaštitu životinja jer inače u ovoj godini neće moći nastaviti s radom, doznajemo od potpredsjednice Alde Miletić. Naime, u jednoj od dviju gradskih veterinarskih stanica čije boksove za smještaj životinja ova udruga koristi uskoro počinje rekonstrukcija.
- Od našeg osnutka 2006. godine Grad nas je sufinancirao s 10 tisuća kuna, a ove smo godine zatražili 15 tisuća. Jako bi nam dobro došlo kad bi nam netko darovao zemljište ili prostor za smještaj životinja, kaže Miletić.


U sljedećih godinu dana »Feniks« se namjerava više angažirati u sterilizaciji mačaka lutalica. Primjerice, nakon zatvaranja pogona za šivanje EC-Coma oko hale je ostalo petnaestak mačaka koje su navikle da ih radnice hrane.


Tijekom 2008. godine udomljeno je 139 pasa, 98 mačaka te desetak ćukova, sova i galebova. Četveronošci uglavnom prelaze iz loših u dobre ruke, a ptice se šalju u Udrugu za zaštitu divljih životinja »Centar« Zagreb.


- Jednom su prilikom vlasnici pretukli psa pa smo ga morali oduzeti uz pomoć policije, a u drugom slučaju vlasnici psa jednostavno više nisu htjeli. Uglavnom se radilo o bolesnim životinjama koje smo uz pomoć veterinara liječili i mogu reći da nijednu zdravu životinju nismo eutanazirali, priča potpredsjednica »Feniksa«.
Predsjednik udruge je Damir Fonović, a na popisu je 60 članova od kojih desetak aktivno volontira.

R. S.

alda miletić feniks azil životinje Damir Fonović udruga za zaštitu žeivotinja Feniks Labin