ANTONIA TURKOVIĆ iz Labina sto posto riješila ispit iz engleskog. "Upisala sam ono što sam htjela - FER u Zagrebu"

ANTONIA TURKOVIĆ iz Labina sto posto riješila ispit iz engleskog. "Upisala sam ono što sam htjela - FER u Zagrebu"

3.8.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na ispit državne mature iz Istarske županije ove je godine ukupno pristupilo 1.199 pristupnika. Iz gimnazija je ispitima državne mature pristupilo 471 učenika, dok ih je iz strukovnih škola pristupilo 581. Na obveznim ispitima palo je 12 učenika iz gimnazija i 183 učenika iz strukovnih škola. Ukupan broj nedovoljnih ocjena na ispitima u Istarskoj županiji je 478, a ukupni broj odličnih ocjena na ispitima je 436.349 na nekom od ispita državne mature. U moru školaraca ima i onih koji su to odradili bez greške. Uspjeh 100 postotni!

U engleskom jeziku na osnovnoj razini 100 postotni uspjeh ostvarila je Antonia Turković iz labinske srednje škole "Mate Blažina".

- Nije bilo nimalo napeto jer sam se dobro pripremala. Zapravo osjećala sam se kao da sam pisala neki zahtjevniji ispit iz matematike, kaže Antonia koja je u Labinu pohađala opću gimnaziju.

Na državnoj maturi odabrala je hrvatski i engleski jezik na osnovnoj razini, a matematiku na višoj razini te je kao izborni predmet odabrala fiziku. Matematiku i fiziku je kontinuirano pripremalo tijekom cijele godine četvrtog razreda. Ističe da je zadnjih mjesec dana riješila sve ispite iz prethodnih godina državne mature. Oni su joj bili prioritet za studij koji je planirala upisati i uspjela - FER u Zagrebu.

- Hrvatski sam pripremila pomoću Vremeplova tjedan dana prije ispita, a engleski se nisam posebno pripremala jer se njime unače prilično dobro koristim u svakodnevnom životu. Nakon ispita premišljala sam se jesam li točno odgovorila na pitanja te me iskreno bilo strah netočnih pitanja kojih je na kraju, srećom bilo manje od očekivanog. Na ispitu engleskog jezika nisam imala nijednu grešku, što me malo iznenadilo," zadovoljno će rezultatom.

O maturi sve najbolje.

- Državna matura ostat će mi u pozitivnom sjećanju jer mi je pružala priliku da opravdam trud i znanje koje sam stekla ne samo ove godine, već tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja. Podržavam koncept državne mature jer je to pravi i pravedan način potvrde stečenih znanja kroz srednjoškolsko obrazovanje, zaključila je Antonia.

antonia turković matura državna matura srednja škola mate blažine labin