Ambiciozni projekti u Općini Kršan

Ambiciozni projekti u Općini Kršan

25.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prihvaćen je na sjednici u Kršanu i Plan razvojnih programa – investicija u Općini Kršan za 2015. i naredne dvije godine. Načelnik Runko predstavio je 12 glavnih investicija u Općini: (ton  - Valdi Runko 2). Spomenuo je načelnik i projekt doma umirovljenika, nerazvrstane ceste prilaz Načinovići te izgradnje vodoopskrbnog sustava Kamenjari – Kušari.

Vijećnicu HNS-a Nensi Runko zanimalo je koliko je od tih dvanaest projekata u tijeku izgradnje i koliko se projekata do kraja godine planira ugovoriti. Valdi Runko ponovio je kako je Vodosprema Plomin II gotova do nove godine, Dom kulture do proljeća, parkiralište Plomin ovisi o rješavanju imovinskih odnosa s Državom, a posebno je naglasio i projekt izgradnje dječjeg vrtića u Kršanu, te priveza čamaca u Plomin Luci. Oba projekta startaju u siječnju, ponovio je Runko.  

 

Silvano Uravić iz SDP-a kazao je kako su ovi projekti veoma ambiciozni te kako bi za  njihovu realizaciju Općina Kršan trebala imati proračun od 150 milijuna kuna. Nensi Runko smatra kako bi trebalo posložiti prioritete, a to su za nju dječji vrtić i sportska dvorana. No, načelnik Valdi je optimističan. Prema njegovoj procjeni za projekte vrtića, gospodarske zone i priveza čamaca u Plomin Luci moglo bi se na natječajima dobiti 25 milijuna kuna, što bi i bez bespovratnih sredstava za dvije godine bila realna veličina za kršanski proračun, kazao je Runko.

 

 

općina kršan kršan valdi runko dom kulture