Aktivnosti RK Mladog rudara proteklog vikenda

Aktivnosti RK Mladog rudara proteklog vikenda

23.1.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U petak 20. siječnja seniorska ekipa Mladog Rudara odigrala je pripremnu utakmicu u Poreču protiv istoimenog kluba RK Poreč. Utakmica je završila pobjedom domaćina RK Poreča rezultatom 35-32, međutim u takvim utakmicama rezultat je u drugom planu. Rotacijama od samog početka svi igrači su dobili određenu minutažu a najbolji u redovima kovara bio je Bonić s 6 postignutih pogodaka.

 

U subotu 21. siječnja mlađi kadeti su odigrali 3 utakmice u sklopu 8. kruga 1. HMKRL zapad. Krug je odigran u Puli, u organizaciji MRK Arene Jadrograd, a kovari su odigrali utakmice protiv domaćina MRK Arene Jadrograd, MRK Buja i RK Umaga. Nažalost zbog odsutnosti pojedinih igrača zbog bolesti te kratkih priprema kovari su u sve tri utakmice upisali poraz. U prvoj utakmici protiv RK Umaga, poraženi su rezultatom 24-16, u redovima kovara najviše se istaknuo Dino Husejnagić s 7 postignutih pogodaka. U drugoj utakmici protiv MRK Buja, rezultat je 23-12 na strani Buja, a u redovima kovara briljirao je Luka Brenčić postigavši 7 pogodaka. U zadnjoj utakmici, protiv MRK Arene Jadrograd, kovari su bili blizu pobjede međutim u finišu utakmice izgubili su rezultatom 10-9.

 

U nedjelju 22. siječnja dječaci su odigrali zaostalo 5. kolo Županijske rukometne lige u Poreču. U dvije utakmice, protiv RK Umaga i domaćina RK Poreča, kovari su upisali dva poraza. U prvoj utakmici protiv RK Umaga kovari su izgubili s visokih 22-7, jedine golove za kovare postigli su Niko Franković - 4, i Gabriel Vozila - 3. U drugoj utakmici protiv RK Poreča kovari su izgubili rezultatom 16-15. Ponovno je najbolji strijelac u redovima kovara bio Niko Franković s 5 postignutih pogodaka, a pratio ga je Davor Glončak s 4 pogodaka.

 

Isti dan u Labinu je odigrana zaostala utakmica 1. kruga te 4 utakmice 2. kruga 2. HKRL zapad. S obzirom da se u ligi natječe 6 klubova iz regije, liga je počela 14. siječnja i sve utakmice će se odigrati kroz slijedećih 6 tjedana.  Ovaj vikend kadeti Mladog Rudara odigrali su 3 utakmice. Prvu utakmicu zaostalog kola odigrali su protiv RK Crikvenice, te druge dvije protiv RK Buzeta i RK Umaga. U sve tri utakmice kovari su ostvarili visoke pobjede postigavši ukupno 70 pogodaka a primili samo 25. U prvoj utakmici protiv RK Crikvenice kovari su pobjedili 23-3, najbolji u domaćim redovima bili su Fran Mileta s 8 i Marin Dukić sa 5 postignutih pogodaka. U drugoj utakmici protiv RK Buzeta kovari su pobjedili 27-9. Najbolji u domaćim redovima bio je Mateo Blažina s 6 postignutih pogodaka. U zadnjoj utakmici protiv RK Umaga kovari su bili bolji rezultatom 20-13 a u domaćim redovima ponovno je bio najbolji Fran Mileta s 8 postignutih pogodaka i Vanja Šehić s 5 pogodaka.

 

 

rk mladi rudar sport rukomet fran mileta