Aktivnost labinskih saborskih zastupnika: Nansi Tireli najktivnija

Aktivnost labinskih saborskih zastupnika: Nansi Tireli najktivnija

28.6.2016. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Osmi saziv Hrvatskog saziva, za čije je raspuštanje 15. srpnja već donesena odluka, nije obavio mnogo posla. Saborska statistika pokazuje kako su u šest mjeseci rada održane tri sjednice, donesena 33 zakona (samo jedan u redovnom postupku), te nekoliko odluka, među kojima je najvažnija ona o izboru sudaca Ustavnog suda. U ovom sazivu 151 zastupnik govorio je 4.119 put, pa je to prosječno bilo 27 javljanja po zastupniku. Najčešće je za govornicom bio Miro Bulj iz Mosta, 222 puta, te HDZ-ov šef kluba zastupnika Ivan Šuker 196 puta. 

Što se tiče saborskih zastupnika iz Istre, najaktivniji su bili Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista i Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika. Tireli se 63 puta javljala za riječ u sabornici, od čega je 21 puta govorila u ime kluba zastupnika. Hrelja je govorio 59 puta, od čega 24 puta u ime saborskog kluba. SDP-ov Peđa Grbin istupao je 47 puta, od toga deset puta u ime Kluba zastupnika SDP-a. Nezavisni zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin govorio je u parlamentu 35 puta, od čega sedam puta u ime kluba zastupnika.

IDS-ov zastupnik Tulio Demetlika za riječ se javio 21 puta, od toga u ime kluba tri puta. Giovanni Sponza iz iste stranke javio se 12 puta (dva puta u ime Kluba IDS-a), dok se Boris Miletić riječ javio sedam puta, od čega dva puta u ime saborskog kluba. SDP-ova zastupnica Tanja Vrbat-Grgić za riječ se javila osam puta, a radilo se o replikama na izlaganje ostalih zastupnika.

Najviše pitanja premijeru i ministrima postavila je Nansi Tireli - 14; Silvano Hrelja postavio je četiri pitanja, dok su Peđa Grbin i Tanja Vrbat-Grgić postavili po tri pitanje. Giovanni Sponza uputio je jedno pitanje predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću. Stegovne mjere - jednu opomenu, jedno oduzimanje riječi i jedno udaljavanje iz sabornice "zaradio" je SDP-ov Peđa Grbin. (D. GRAKALIĆ)

 

 

politika sabor politikahr nansi tireli tulio demtlika silvano hrelja