Aglomeracija Labin-Raša-Rabac: Održan sastanak projektnog tima s uredima za ishođenje akata o gradnji

Aglomeracija Labin-Raša-Rabac: Održan sastanak projektnog tima s uredima za ishođenje akata o gradnji

9.11.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u prostorijama Vodovoda Labin održan koordinacijski sastanak projektanta, predstavnika ureda za ishođenje akata o gradnji i projektnog tima.

Sastanku su prisustvovali Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Raša Glorija Paliska, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju sa sjedištem u Labinu Aleksej Hrvatin, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i izdavanje akata za gradnju Grada Labina Anamarija Lukšić, direktor projektantske kuće Fluming d.o.o. Miroslav Vujčić, Klaudio Bastijanić voditelj projekta te direktor Vodovoda Labin Alen Golja.

Nakon usvajanja četrnaeste verzije Studije izvedivosti Aglomeracije Labin – Raša – Rabac za prijavu gradnje vodno – komunalne infrastrukture od strane projektnog tima nastavljene su aktivnosti na izradi idejnih projekata. Na sastanku je prezentirana dinamika izrade projekta te su prezentirane cjeline za izradu idejnih i glavnih projekata, kao i cjelina za izradu aplikacijskog paketa za izvođenje radova. Predloženo je da se projekt podijeli u 5 cjelina (LOT-ova).

Na sastanku su analizirane sve trase projekta, dogovoren je zajednički način rješavanja imovinsko pravnih odnosa Vodovoda Labin i Jedinica lokalnih samouprava, te je definiran način predaje zahtjeva za izdavanje posebnih uvjeta te akata o gradnji. Predaja zahtjeva za izdavanje posebnih uvjeta planirani su do kraja godine, dok se predaja idejnih projekata za dobivanje lokacijskih dozvola planira do kraja veljače 2022. godine.

aglomeracija aglomerijacija labin raša rabac vodovod labin općina raša anamarija lukšić klaudio bastijanić