Adriano Šćulac odlazi s Radio Labina - moguća reaktivacija karijere sportskog menadžera

Adriano Šćulac odlazi s Radio Labina - moguća reaktivacija karijere sportskog menadžera

14.1.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Adriano Šćulac, glavni urednik Radio Labina, odlazi s te postaje nakon više od sedam godina obavljanja čelne programske funkcije i gotovo desetljeća provedenog u
eteru. Otkaz je dao istodobno s urednicom vijesti Ivanom Ahmičević, početkom godine, i to iz, kako veli, osobnih razloga te želje za promjenom.
Direktorica i vlasnica lokalnog radija Dezi Paliska kategorično niječe kadrovske probleme: tvrdi, naime, da već ima rješenje za glavnog urednika, u kojem će nastojati dobiti i novina-
ra da pokrije odlazak Ahmičević. Ime, ipak, ne želi otkrivati jer joj, kaže, predstoji
finalizirati pregovore, a poštuje i činjenicu da je Šćulac još uvijek prvi urednik, i to do sredine ožujka, kada mu istječe otkazni rok.
- Pripremamo, u skladu s našim motom "Vječno mlad radio", novi koncept s dinamičnijim i uopće jačim programom za sve skupine slušatelja, odnosno traženje većeg prostora u istarskoj radijskoj areni, kaže Paliska i napominje da će se ona ubuduće manje angažirati u programskom dijelu te prepustiti mjesto svježim kreativnim snagama.
Radio Labin, inače, zapošljava sedam stalnih djelatnika te tri vanjska suradnika, a na frekvenciji 93,2 MHz emitira već 15 godina.
Šćulac, popularni voditelj "tužibaba" emisije "Minus i plus", uz koju je cijelo vrijeme uređivao i "Sport sedam", odgovorio je neodređeno na upit ostaje li u medijskoj  branši.


- Tek trebam vidjeti što ću dalje raditi. Zahvalio sam se na nekim ponuda-
ma iz drugih regionalnih medija. Novinarstvu, doduše, ne kažem zbogom, nego doviđenja. U svakom slučaju, uvijek ću biti blizu medija.

Jedna od opcija je i da reaktiviram karijeru sportskog menadžera, rekao nam je Šćulac, poznat i kao kantautor s festivala MIK. 

I. RADIĆ

adriano šculac radio labin posao