70 godina škole Ivo Lola Ribar

70 godina škole Ivo Lola Ribar

9.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ Labin jučer je svečanom priredbom uz glazbu, recitacije i ples obilježila Dan škole. Ove su se godine posebno veselili jer su obilježili 70 godina rada škole.

Učenici su napisali tekst za školsku himnu, koju je vrhunski otpjevao školski zbor. Riječi himne su osmislile sedmašice Hana Rašek, Antonia Turković, Maria Carmen Belusic Gonzales i Natali Juretić, uz pomoć učiteljice Jangele Sušac Budimir. Glazbu je skladao osmaš Roni Bertoša uz aranžman Predraga Ljune, Alena Zarifovića i učiteljice Ankice Stepančić.

Na priredbi su pročitani nagrađeni radovi s literarnih natjecanja te su nagrađeni učenici i mentori koji su postigli zapažene rezultate na županijskim sportskim natjecanjima, natjecanjima znanja i smotrama. Uzvanici su mogli pogledati i izložbu likovnih radova učenika u holu škole. U holu škole svoje su proizvode od samoniklog bilja prezentirali učenici i učiteljice Područne škole Vozilići.

Na poseban način ravnatelj škole se zahvalio svim institucijama s područja Grada Labina s kojima škola surađuje svih ovih godina. Svojim su prisustvom priredbu uveličali zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan, koja je ujedno i pozdravila sve prisutne, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Bruno Hrvatin, ravnatelji labinskih škola Edi Juričić i Čedomir Ružić, župnik velečasni Blaž Bošnjaković, članovi Školskog odbora, Vijeća učenika, djelatnici škole, roditelji i učenici. Povodom 70. obljetnice rada škole uredili su i tiskali Ljetopis škole.

 

 

obljetnica miro alilović dan škole roni bertoša oš ivo lola ribar