49. biciklistička utrka "Kroz Istru" i kroz Labin

49. biciklistička utrka "Kroz Istru" i kroz Labin

15.9.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 19. do 21. rujna Istarska županija bit će domaćin 49. međunarodnoj etapnoj juniorskoj biciklističkoj utrci "Kroz Istru" koja je ove godine po prvi puta uvrštena u kalendar Kupa Nacija što znači da će se na startu u petak u Puli naći samo nacionalne selekcije, najavio je to direktor utrke Claudio Bearzi na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Po njegovim riječima utrka se sastoji od tri etapa i to od Pule do Buja (93 km) koja je na rasporedu u petak, od Umaga do Labina (100 km) koja je na programu u subotu te od Rapca do Pule (103 km) s kojom se u nedjelju završava utrka.

Na startu ispred pulske Arene naći će se 132 mladih biciklista iz 22 nacije, a boje hrvatske reprezentacije branit će Deni Baniček i Alen Verbanac-Jovanović (BK "Loborika") te Juraj Ugrinić, Marin Angelini, Mauro Hrasnik i Anton Benčić (BK "Kamen" Pazin).

"Mlade vozače očekuju tri zahtjevne etape a u natjecanju za Kup nacija trenutačno vodi Poljska sa 178 bodova ispred belgijske reprezentacije koja je sakupila tri boda manje" - naglasio je direktor utrke "Kroz Istru" Claudio Bear.

www.krozistru.com 

Biciklizam Kroz Istru utrka etapa Claudio Bear