330 prijavljenih sudionika za jesensku Terra Albonu

330 prijavljenih sudionika za jesensku Terra Albonu

20.9.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena gastro-biciklistička manifestacija Terra Albona. Konferenciji su prisustvovali Nada Prodan Marković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Borjan Batagelj, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina, Vesna Blažina Hatić iz savjetnica za protokol i manifestacije Grada Labina, Mirela Faraguna voditeljica LAG-a Istočna Istra, Danijel Žužić predsjednik Brdsko biciklističkog kluba Istra bike i Petra Vrtodušić iz Bike Centra Rabac.

Gastro biciklistička manifestacija „Terra Albona“ koja se ove nedjelje održava po šesti put, u 2018. godini imala je već jedno proljetno izdanje na kojem je sudjelovalo 380 sudionika iz Hrvatske i Slovenije. Jesenska manifestacija do danas ima prijavljenih 330 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Velike Britanije. Ponovno su predviđene dvije rute , rekreativna odnosno obiteljska i brdsko-biciklistička. Sudionici biciklijade na zaustavnim punktovima degustiraju autohtone lokalne proizvode i istarske specijalitete i vina istarskih autohtonih sorti čime se promoviraju mali lokalni poljoprivrednici i OPG-i. Prilagođena je svim uzrastima i profilima od profesionalaca do amatera, ljubitelja biciklizma, rekreativaca, djece i osoba treće životne dobi, izjavila je Vesna Blažina Hatić.

Biciklijada pada na prvi dan jeseni čime i službeno započinje postsezona, a ova centralna sportska manifestacija promovira upravo turizam u pred i post sezoni. Manifestacija je sjajna stvar za rekreativce koja potiče globalnu kulturu rekreacije kroz cikloturizam, poručio je Borjan Batagelj.

Terra Albonu već par godina podupire i Upravni odjel za turizam Istarske županije te je pročelnica Nada Prodan Marković istakla kako su ovakve manifestacije dobrodošle u terminima izvan glavne turističke sezone. Gastronomija i aktivni turizam s naglaskom na biciklizam odličan su spoj. Biciklizam u Istri se razvija posljednjih dvadeset godina, te se ova manifestacija nadovezuje na ono što želimo razvijati. Privlačite goste, stvarate prepoznatljivost te promovirate kulturu vožnje bicikla. Istra želi biti prepoznata po aktivnostima u prirodi. U vašem slučaju, daje se sudionicima raznovrsni sadržaj, kroz vožnju upoznaju destinaciju, gastronomiju te degustiraju lokalne proizvode, poručila je Prodan Mraković.

Troškovi kotizacije za sudionike manifestacije bili su 60,00 kuna po osobi za uplate izvršene do 17. rujna 2018., te su sada 80,00 kuna po osobi za uplate izvršene nakon 17. rujna 2018. Za djecu mlađu od 10 godina troškovi kotizacije se ne plaćaju. Uplata kotizacije vrši se unaprijed putem bankovne uplate, te se na dan manifestacije neće biti moguća uplata. Prijave za biciklijadu se zatvaraju danas.

Biciklijada kreće iz Park skulptura Dubrova u 10,00 sati, a prijave počinju već od 9,00 sati. Sudionicima biciklijade organizatori osiguravaju organizaciju biciklijade uz stručno vodstvo BBK Istra bike i Bike Centar Rabac, startni paket: majice za prvih 100 prijavljenih sudionika s jesenskim logotipom i degustiranje lokalnih delicija na 3 okrjepne stanice.

Prva stanica rekreativne biciklijade bit će OPG Cerovac u Eržišću koji će ponuditi degustaciju istarskih specijaliteta. Druga stanica rekreativne biciklijade bit će Restoran Tomažići u Santalezima na kojem će biciklisti imati ručak. Treća stanica bit će Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romeo Licul u Nedešćini gdje ćemo čašom vina zaokružiti našu biciklijadu, poručila je Mirela Faraguna.

Rute su rekreativna, odnosno obiteljska ruta namijenjena je svim uzrastima, nije zahtjevna i nudi mogućnost ugodne vožnje spojene sa obiljem proljetnog doživljaja kroz sela Labinšćine u duljini od 27 km. Vodi naseljenim mjestima, lokalnim cestama koje graniče sa gustim šumama, livadama i vinogradima, te brdska ruta namijenjena izdržljivijim biciklistima, kako bi se kroz živopisne predjele pružao avanturistički i drukčiji doživljaj. Trasu čine asfaltirana podloga, makadam i šumska staza što daje mogućnost boljeg upoznavanja krajolika labinskog kraja. Dužina brdsko biciklističke rute biti će 31 km. Za one koje zapnu na toj ruti ili ne izdrže do cilja organizirano je pick-up vozilo, rekao je Danijel Žužić.

Po treći puta manifestaciju podupire i Bike Centar Rabac. Zadovoljstvo nam je poduprijeti ovakvu manifestaciju. Na terenu ćemo biti s našim pick-up vozilom, ukoliko nekome zatreba pomoć. Također imat ćemo i opremu za bicikle, ukoliko nekome primjerice zatreba rezervna zračnica. Kako zagovaramo sigurnu vožnju, napominjemo da su obavezne kacige za sve sudionike, a ukoliko ih nemaju mogu ih iznajmiti kod nas, te kao i ranijih godina mogu iznajmiti i bicikle, poručila je Petra Vrtodušić.

Organizatori manifestacije su Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko biciklistički klub Istra bike te Bike Centar Rabac. Potporu manifestaciji daju Upravni odjel za turizam Istarske županije, Turistička zajednica Grada Labina, Općina Sveta Nedjelja  i Valamar Riviera.

Terra Albona je poticaj za zdravi život na dva kotača kroz živopisne predjele Labinšćine!

Dobrodošli!

terrra albona rekreacija bicikliranje bbk istra bike borjan batagelj