3. Susret klapa Labin 2009 pred ispunjenim trgom pod voditeljskom palicom Korane Gvozdić (Galerija fotografija)

3. Susret klapa Labin 2009 pred ispunjenim trgom pod voditeljskom palicom Korane Gvozdić (Galerija fotografija)

19.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Po treći put ponajbolje hrvatske klape okupile su se  na starogradskom labinskom trgu. Maslina iz Šibenika, Intrade iz Zadra, Iskon iz Splita, Kumpanji s Korčule, Kampanel iz Kaštela i klapa Motovun, uz posebne goste Terezu Kesoviju i Gorana Karana, zabavljale su sinoć u Labinu na prepunom gradskom trgu sve ljubitelje klapske pjesme.

 

 

Koncertna manifestacija "Susret klapa Labin 2009" održana je u okviru programa Labin Art Republike u organizaciji Agencije Vozila i Media Planeta pod pokroviteljstvom Grada Labina, a odvijala se pod voditeljskom palicom manekenke Korane Gvozdić poznate i kao voditeljice Big Brother Thailand.

 

U opuštenoj atmosferi manifestacije koja je započela nešto iza 21 sat, susret klapa otvorila je klapa Motovun, a nakon tri  klape, na pozornicu je stupio Goran Karan. U drugom dijelu večeri nastupile su još tri klape, a posljednja među njima bila je klapa Instrade koje je ujedno bila i najstarija od prisutnih.

 

Na kraju večeri Tereza Kesovija, jedna od najdugovječnijih hrvatskih izvođača, nejenjavajućom energijem na pozornici je okupila  sve ovogodišnje izvođače koji su zaraznim vibracijama zdušno pjevali svevremensku pjesmu "Nono,dobri moj nono".

 

Klapska je glazba u posljednje vrijeme postala pravi hit, što svjedoči i pjesma klape Maslina "Da te mogu pismom zvati", koja je jedna od najizvođenijih. Splitska je klapa Iskon zapamćena po brojnim izvedbama s poznatim izvođačima TBF-om i Lukyjem, dok je kaštelanska Kampanel osvojila mnoga srca svojim prvijencem i novim singlom "Aj ča, volin te" s Nenom Belanom, a poznata je i po suradnji s pokojnim Dinom  Dvornikom na pjesmi "Zašto praviš slona od mene"

Kumpanji Susret klapa Labin 2009 Motovun Kampanel klape Korana Gvozdić Goran Karan Tereza Kesovija Maslina Iskon LAR labin art republika Intrade