16. ZMNL LABINŠTINE - LIGA VETERANA - FINALE: Veterani Raša-BMG 95. 9:7 (Galerija fotografija)

16. ZMNL LABINŠTINE - LIGA VETERANA - FINALE: Veterani Raša-BMG 95. 9:7 (Galerija fotografija)

26.1.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Dramatično finale Lige veterana odlučeno je tek nakon izvođenja penala. Čovjek odluk bio je najbolji raški strijelac Slaven Mošnja koji je i najzaslužniji što su se Rašani uopće dočepali produžetaka i penala. Istina na konačnih 4:4 poravnao je BMG 95. preko Thomasa Mesarića i to u zadnjim sekundama regularnog tijeka susreta. Prije toga su Labinjani bila čak dva puta na dva gola uzmaka no Rašani su ih sustizali. No na prvom mjestu Rašana nema zamjerki jer je izborena sasvim zasluženo. Bili su najbolji i u ligaškom natjecanju.

 

Zbog svega toga jako je zanimljiv odabir najboljih. Naime momčad Veterana Raše uz ligaško natjecanje kao najbolja je okončala i završnicu ali osmim pokala za prvo mjesto nisu osvojili niti jednu pojedinačnu nagradu. Znatno su učinkovitiji bili veterani BMG-a 95. Za najboljeg igrača Lige veterana proglašen je Mario Mataja iz drugoplasirane momčadi BMG 95. Voljom ždrijeba Milovan Lazendić, također iz BMG-a 95., s jedanaest golova, koliko je postigao i Slaven Mošnja iz Veterana Raše, najbolji je strijelac lige. Teško se prisjetiti natjecanje na kojem se najbolji strijelac tek-tako određuje ždrijebom ali valjda organizatori najbolje znaju što piše u propozicijama.

 

Najbolji vratar je Doriano Licul iz Legendi. Upravo ovo potonje baca posebno svjetlo na prošlotjedne proteste pojedinaca iz vodtva lige koji su u želji amnestiranja Valdia Šumberca, kojeg smo naslovili kao najzaslužnijeg što je BMG-a 95. otišao u finale, za to označili upravo Licula. Nakon svega opravdano se zapitati kako vratar koji je navodno krivac što mu momčad nije otišla u finale, od istih osoba, bude proglašen najboljim u cijeloj ligi. Uz sva ostala odličja BMG 95. je osvojio i pokal za fair-play.

 

Tekst LabinSport

 

16.zimska malonogometna liga liga veterana paolo kos bmg 95 veterani raša