[15. Labin Art Republika] Tri dana jazza u labinskom starom gradu

[15. Labin Art Republika] Tri dana jazza u labinskom starom gradu

10.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Mnoštvo glazbenih i jedan umjetničko-scenski događaj očekuju nas ovoga vrućeg srpanjskog tjedna na Labin Art Republici.

 

Labinsko kulturno ljeto nastavlja i dobru tradiciju ugošćavanja britanskih zborova i orkestara koji na svojim ljetnim turnejama posjećuju brojne mediteranske gradove, a ovoga utorka 11.07. na Titovom trgu koncert će održati Linton Choir.

 

Iste večeri na redu je još jedan Noćni razgled starog grada koji kreće ispred Toriona u 21:30 sati, a u Gradskoj galeriji, uz izložbu Ede Murtića koja je postavljena do 4. kolovoza, moći će se pogledati performans "Labirint" u izvedbi Lare Bubić i Kasije Vrbanac.

 

Ove srijede 12.07. započinje i ciklus koncerata ozbiljne glazbe "Klasično ljeto" u labinskoj Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije. Od 21 sat poslušajte "Histriatria", nastup tria kojeg čine Hrvoje Puškarić na klaviru, Edi Šiljak na violini i Toni Kranjac na klarinetu.

 

Centralni događaj drugoga tjedna 15. Labin Art Republike svakako je trodnevni Labin Jazz festival, kojega u četvrtak 13. srpnja u 21:30 sati koncertom na "Špini" otvaraju dvojica virtuoza i majstora svojih instrumenata, gitarist Ratko Zjača i vibrafonist Vid Jamnik.

 

Drugi dan festivala, petak 14. srpnja, donosi dva koncerta - na "Špini" u 21:30 svoju viziju jazzom obojenog sevdaha predstavit će Elma Burnić i njezin kvartet, a u 23 sata na Titovom trgu jazz standarde će zasvirati kvintet "Jazz Collective". Posljednjeg dana festivala u Labin dolazi zanimljivi "Asaran Earth Trio" predvođen vokalisticom Astrid Kuljanić, a njihov je koncert zakazan za 21:30 sati, također na "Špini". Jazz festival zatvara se na Titovom trgu, pravim "After jazz" partyjem, koji starta u 23 sata.

 

 

jazz labin jazz festival labin art republika