ZAA - Gosti grupe S.A.R.S. na koncertu u Domu sportova

ZAA - Gosti grupe S.A.R.S. na koncertu u Domu sportova

21.10.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kruševački bend ZAA bit će gosti na zagrebačkom koncertu grupe S.A.R.S. u Velikoj dvorani Doma sportova u subotu 25. listopada. Bit će to odlična prilika brojnoj publici za upoznavanje ovog sjajnog benda.

 

Kruševački bend ZAA, objavio je nedavno svoj treći studijski album nazvan What About. Jedanaest pjesama, koje donose prepoznatljivu ZAA energiju, ali i prikazuju bend u novom ruhu, s nešto tvrđim zvukom, objavila je izdavačka kuća Lampshade Media.

 

Osim četiri ranije objavljena singla: ’99 Hope, What About, I Drive, Time, album donosi i sedam potpuno novih pjesama. What About je korak dalje u razvoju glazbenog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na prethodnike. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mjesto čvršćem rock ‘n’ roll zvuku, a pjesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane. U žanrovskom smislu, album se može okarakterizirati kao post-rock-reggae ili crossover s elementima reggae muzike. Tekstovi su primjetno slikovitiji, s više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

 

Album What About pokazuje koliko smo se dobro upoznali i sjedinili svirajući zajedno. To što ne živimo u istom gradu je ograničilo naša viđanja na probama jednom mjesečno na par dana. Na svakom setu proba je nastajala najmanje po jedna pjesma. Mi u šali volimo da kažemo da je ovaj album kao mjesečni presek emotivnog stanja svakog člana benda u 2013, rekao je Ivan Đokić, gitarist benda.

 

What About je sniman je od siječnja do ožujka 2014. godine u studijima Sweepunk i Byrd u Kruševcu. Snimatelj i producent je Zoran Vasić, klavijaturist benda. Osim članova ZAA u snimanju albuma su sudjelovali i Tamara  Ristić  (vokal - ’99 Hope, Time, What About), Manolo Slaughterspin (scratch - Time), Andrija Petrović (trombon - What About), dok dizajn omota potpisuje Aleksandra Nasković.

 

Sanja Vučić, vokal benda, izrazila je veliko zadovoljstvo povodom izlaska albuma: “Tijekom dužeg rada na novom materijalu, trudili smo se uklopili energiju i emociju svakog člana benda uz ozbiljniji zvuk i produkciju.”.

 

ZAA će album What About promovirati kroz brojne koncertne aktivnosti. Početkom listopada nastupili su u Novom Sadu i Požarevcu. Dan prije Zagreba grupa svira u Castra Caffe Bar-u u Banja Luci. Prvi koncert u studenom će održati u Nišu (21.11, klub Feedback), a zatim sljede nastupi 22.11. u klubu Gruv u Leskovcu i 6. prosinca u Srpskom pub-u u Čačku. U pripremi je i beogradska koncertna promocija albuma, kao i brojni nastupi širom zemlje i regije.

 

Album What Abot, koji je debitirao kao 7. na Deezer listi albuma, može se preslušati na linku: http://www.deezer.com/album/8805077

 

Grupu ZAA čine Sanja Vučić (vokal), Jovan Blagojević (saksofon/blok-flauta), Ivan Đokić (gitara), Tomislav Ilić (bas gitara), Zlatko Petković (bubanj), Zoran Vasić (klavijature). Iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše regije je u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Već na početku karijere su ostvarili značajan uspjeh osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog europskog festivala Rototom. Bend je nastupao na brojnim festivalima poput Exita, Supernaturala, Arsenal festa, Nišvillaa, Love festa, Osveženje festa, Reggae Serbia festa, Pung art i Overjam festivala u Sloveniji, Lake festa u Nikšiću, Duka festa u Banjaluci, NGOM festivala u Prizrenu, Festivala uličnih svirača i Koncertu godine u Novom Sadu.

 

ZAA su osim albuma What About objavili još dva studijska albuma: ZAA (2010) i Good Things (2011), kao i dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) i EP Foot by Foot (2012).

 

Linkovi:

Web: www.zaa.rs

FB: www.facebook.com/zaafbpage 

YouTube: http://bit.ly/1CDXOAC

 

 

Potvrđena je i službena satnica koncerta. Vrata Velike dvorane Doma sportova otvaraju se u 20 sati. ZAA na scenu izlaze u 21:00, a S.A.R.S. će svoj nastup započeti točno u 21:45.

 

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn. Ukoliko ih ostane na dan koncerta, cijena će im biti 90 kn.

 

Službena prodajna mjesta:

·        Dirty old shop, Tratinska 18

·        Rockmark, Berislavićeva 13

·        Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

·        Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

·        Aquarius CD Shop Varšavska 13

·        Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

 

Koncert grupe S.A.R.S. organizira LAA.

S.A.R.S. zagreb samostalan koncert ulaznice pripreme službena mjesta Velika dvorana Dom Sportova LAA najveći koncert karijera program live
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati