[VIDEO] Elis Lovrić jedna je od najvećih ambasadora labinske cakavice | Sa pjesmom "No War" dijelom na labinjonskom dijalektu osvojila kritičare i zauzela 6. mjesto na Dori 2022.

[VIDEO] Elis Lovrić jedna je od najvećih ambasadora labinske cakavice | Sa pjesmom "No War" dijelom na labinjonskom dijalektu osvojila kritičare i zauzela 6. mjesto na Dori 2022.

23.2.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Mia Dimšić s pjesmom "Guilty pleasure" predstavljat će Hrvatsku u Torinu na natjecanju za pjesmu Eurovizije nakon što je u subotu 19. veljače 2022. godine odnijela pobjedu na Dori koja se održala u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković".

Na kraju, plasmanu su presudili osim članova žirija i gledatelji koji su glasali telefonski i slanjem poruka. Da je Mia Dimšić među favoritima od ukupno 14 izvođačica i izvođača vidjelo se po broju pregleda njene pjesme na YouTube kanalu HRT-a i komentarima u chatu čim je prijenos na YouTubeu počeo, a to je bilo istovremeno s prijenosom na prvom programu HTV-a, a čitav događaj vodili su iskusni Duško Ćurlić te prvi put u ulogama voditeljica Franka Batelić i Elizabeta Brodić.


Ono što je posebno zanimljivo je da je svestrana istarska/labinjonska kantautorica Elis Lovrić s pjesmom "No war" plasirala se na kraju na 6. mjesto.

Elis Lovrić u svom trećem nastupu na Dori pokazala je da se isplati biti uporan i drukčiji. Možda je mogla dohvatiti još koje mjesto iznad šestog, no odaslala je poruku i krajnje samouvjereno odradila nastup što joj je na koncu donijelo visoke ocjene žirija u HRT-ovim centrima u Osijeku, Čakovcu i Varaždinu, Zadru i Dubrovniku kao i u Puli.

Početak njenog nastupa dočekan je ne baš lijepim kritikama nabrušenih kritičara na YouTubeu no kako je nastup trajao i nakon što je završio, negativni komentari su polako utihnuli i počelo je navijanje. Zanimljivi su bili komentari onih koji su se pitali na kojem to jeziku Elis pjeva pored engleskog, jer neki su mislili da je to ruski, a bila je to lijepa, izvorna labinjonska cakavica.


S pravom se može reći kako je Elis Lovrić jedna od najvećih ambasadora labinjonske cakavice modernog vremena.

Labinska / labinjonska cakavaica je inače 2019. godine postala zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatskeelis lovrić no war labinjonska cakavica dijalekt dora eurovizija franka batelić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati