Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Opatiju

Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Opatiju

3.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se na kupalištu Slatina u ponedjeljak, 6.5. s početkom u 9.30 sati. Opatijom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika događanje će se održati u sportskoj dvorani Marino Cvetković.

 

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti gospodin Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  djeca iz osnovnih škola s područja Opatije koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/2632594383434528/?ti=cl 
“Sportske igre mladih”:
https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/

turneja radosti plazma sportskih igara slatina opatija sportske igre mladih
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati