VALENTINO KANZYANI @ Stereo Dvorana, Rijeka 10.10.2009.

VALENTINO KANZYANI @ Stereo Dvorana, Rijeka 10.10.2009.

10.10.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Uz grupu Laibach i DJ Umeka, Valentino Kanzyani je jedan od najjačih slovenskih glazbenih izvoznih proizvoda.  

 

Uz to što vrti techno i house na tri gramofona diljem svijeta pred mnogobrojnom publikom, izdao je nekoliko himni plesnog podija za izdavačke kuće kao što su Primevil, Yoshi Toshi, Intec, Wet Musik, Tronic, Primate, consumer Recreation, te za Recycled Loops i Earresistible etiketu koje vodi zajedno s DJ Umekom.
 
Kao već poznato ime u rodnoj Sloveniji, 1995. kada se otvara klub Ambasada Gavioli, Valentino postaje čovjek iza tog najpoznatijeg slovenskog kluba. U roku od tri i pol godine bookirao je i svirao sa doslovno svim DJima iz cijeloga svijeta, a približavanjem novog milenija usredotočio se na vlastito mixanje i produkciju. U ljeto 1999. izdao je prvu ploču na Primevil etiketi kao Recycled Loops zajedno s dugogodišnjim prijateljem Umekom. Uskoro se Valentinovo ime čulo u setovima diljem svijeta, a njegovi nastupi su krenuli uzlaznom putanjom, te se pridružio eliti svjetske elektronske scene.
 
Potaknuti uspjehom svog zajedničkog izdanja, Umek i Valentino osnovali su Recycled Loops kao label. Zajedno su izdali 12 ploča, te vode Earresistible label za house produkciju, dok je Valentino u solo produkciji izdao za poznate labele kao što su Intec sa House Soul EP, Tronic sa Burros Eslovenos, te Yoshi Toshi sa velikim hitom Flying.
 
Valentinovo DJ umijeće ga je odvelo u svaki kutak svijeta. Njegove vještine na tri gramofona su rezultirale uzastopnim turnejama po Brazilu, Kolumbiji, Japanu, SADu, Austaliji, Singapuru, te diljem Europe. Slušan je na svim svjetskim radio postajama, a vrhunac je postigao svojim Essential Mixom na BBC Radio 1. Našao se među najvećim svjetskim DJima nastupajući na malim klupskim okupljanjima, pa sve do najvećih svjetskih festivala pred više od 10000 ljudi. 2006. godine Valentino Kanzyani je osnovao vlastitu izdavačku kuću Jesus Loved You samo sa jednim ciljem: da zadovolji svoju potrebu za istraživanjem glazbe i stvaranjem drugih glazbenih stilova.
 
 Line up:
 
Valentino Kanzyani (Slo)
Jesus Loved You
www.myspace.com/valentinokanzyani
 
Chromidome (Slo/Hr)
vibe.nite, NoPreset, SoundOfComfort
www.myspace.com/chromidome
 
Mateo Klaic (M.Losinj)
vibe.nite, NoPreset, SoundOfComfort
www.myspace.com/mateoklaic
 
Vizualizacije:
VJ Marocco (Ri)
retro.elektro
www.myspace.com/retro_elektro_md  
 
Početak: 23:00h

Valentino Kanzyani Umek Laibach Stereo Dvorana Rijeka Slovenija Ambasada Gavioli Recycled Loops Jesus Loved You
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati