Valamar jazz festival - besplatni odjavni koncert salsa i afro-cuban atrakcije, grupe Sanmera (21.08.2010.g. u 21,00 sat)

Valamar jazz festival - besplatni odjavni koncert salsa i afro-cuban atrakcije, grupe Sanmera (21.08.2010.g. u 21,00 sat)

14.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sanmera 
Postava:
Yaqueline Castellanos - vokal
Luis Felipe de Armas - vokal
Dayana Izajar Sanchez - udaraljke
Klaus Bräuer - saksofoni, vođa
Rudi Pilz - truba
Andy Mittermair - trombon
Yoelvy Torres  Montano - glasovir
Gottfried Angerer - bas
Mike Mittersteiner - konge
Victor Fuentes Hernandez - timbale
www.sanmera.at

SANMERA - hot salsa & afro-cuban music 

Oformljen 1998. godine kao projekt austrijskih jazz glazbenika, sastav se razvio u vrhunski deseteročlani salsa orkestar s međunarodnom reputacijom. Tijekom godina vođa sastava i saksofonist Klaus Bräuer složio je “dream-team” s nekim od najvećih glazbenika sa Kube, iz Kolumbije i Austrije. Sve je tu: precizna puhačka sekcija, melodiozne i zarazne udaraljke, maštovite klavijature, čista i stalno prisutna bas linija, suptilni prateći vokali i izuzetni glasovi glavnih vokala – Yaqueline Castellanos i Luisona.  

Yaqueline Castellanos:
Yaqueline, poznatu kao Soneru svoje generacije na Kubi, nazivaju još i „glas Kube“ – La voz de Cuba. Karijeru je započela 1984. a pozornicu je dijelila se svjetski priznatim glazbenicima kao što su Elena Burke, María Dolores Pradera, Omara Portuondo, Moncho, Celina Gonzálezi, Dyango, Los Panchos i Armando Manzanares.  Svjetsku slavu je stekla pjesmom  Como me ha ensultado kojom je  1995. zasjela na prvo mjesto  US-Billboard-Latincharts.

Luison:
Na vrhuncu svoje briljantne karijere na Kubi, gdje je radio s Ibrahimom Ferrerom, Omarom Portuondo i ostalim kubanskim zvijezdama, Luison (Luis Felipe de Armas Bocalandro) se preselio u Evropu u 90-ima. Poznat po svom impulzivnom glasu i osebujnom nastupu na sceni, postao je nezaobilazan član evropske latino scene.

Koncert počinje u 21 sat, ulaz je besplatan.

Vaš Valamar jazz team
i Vaša direktorica Tamara Obrovac  www.tamaraobrovac.com

press info: promotion@valamarjazz.com 
info: info@valamarjazz.com
URL: www.valamarjazz.com
Smještaj: http://www.valamar.com/hr/jazz-festival

valamar jazz festival jazz salsa kuba muzika sanmera
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati