Uz ovacije zatvoreno 19. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

Uz ovacije zatvoreno 19. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta u  Svetvinčentu

26.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Posljednjeg dana Festivala na rasporedu su bile tri predstave. Nagrađivani talijanski umjetnik Marco Chenevier u interaktivnoj predstavi Qunitetto svojom je duhovitošću i britkim humorom oduševio publiku u Mediteranskom plesnom centru. Pojedinci iz publike, među kojima i selektorica Snježana Abramović Milković u ovoj su predstavi zaplesali na sceni, birali glazbene brojeve, vodili rasvjetu te tako pomogli  Marcu da uspješno, iako na početku sam, igra u svom kvintetu.


Na sceni u Kaštelu Grimani nastupio je Matija Ferlin sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i STAGING A PLAY: TARTUFFE koju je publika popratila zasluženim velikim pljeskom.  

Festival su službeno zatvorili Borna Babić i Louis Thuriot kratkim i vrlo upečatljivim duetom PEEPING EYE na gradskom trgu te njime omogućili dobro raspoloženje publike do kraja večeri.


Na ovogodišnjem Festivalu imali smo prilike vidjeti umjetnike iz mnogih zemalja, nekoliko velikih koreografskih imena, mlade koreografe i autore kao i predstavnike hrvatske plesne scene. Ukupno deset različitih plesnih predstava predstavilo je različitost i raskoš europske plesne scene. 


Do sljedeće godine i novih plesnih čarolija u Svetvinčenatu srdačan pozdrav i veliko hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju još jedne uspješne edicije festivala, svi umjetnicima, suradnicima, osoblju i vjernoj publici. 


festival plesa i neverbalnog kazališta svetvinčenat savičenta zatvaranje
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati