Umrla kraljica disca Donna Summer!

Umrla kraljica disca Donna Summer!

18.5.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Legendarna američka pjevačica Donna Summer u četvrtak je umrla na Floridi u 63. godini života. Najveću je popularnost stekla tijekom disco razdoblja, zbog čega je često nazivana "kraljicom disca".

La Donna Adrian Gaines, poznatija pod umjetničkim imenom Donna Summer, izgubila je bitku s karcinomom. Navodno se pjevačica trudila od očiju javnosti sakriti svoju bolest.

Rođena je 31. prosinca 1948. u Bostonu. Prije početka svjetske karijere bila je gospel pjevačica, a premda je najpoznatija po svojim disco hitovima, ona je u svojoj karijeri objavila i nekolicinu R&B, rock, pop i gospel singlova.

Donna Summer slovila je za jednu od najuspješnijih glazbenika 1970-ih. Postala je prva pjevačica s čak četiri br. 1 singla unutar razdoblja od godine dana. Njena tri albuma dospjela su do broja jedan na američkoj top-listi albuma, te je pet puta osvojila nagradu Grammy.

Producent joj je bio još jedno veliko ime disca, Giorgio Moroder. Donna Summer najpoznatija je po svojim hitovima "Last Dance", "Hot Stuff'" i "Bad Girls" iz 1970-ih , dok je u 1980-im oduševljavala obožavatelje sa "She Works Hard for the Money" i "This Time I Know It's for Real".

Donna Summer kraljica disca Grammy karcinom bolest pjevačica Florida
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati