Ugodnije surfanje sa Firefoxom 3

Ugodnije surfanje sa Firefoxom 3

24.6.2008. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

FireFox 3 je nakon dugog čekanja nedavno dovršen i pušten u distribuciju. Osim ponešto osvježena sučelja u njemu je sadržano mnogo novih opcija koje surfanje čine još ugodnijim.

Navodimo pet novosti koje će se zasigurno pokazati korisnim velikom broju korisnika, kako povremenih posjetiteljima internetskih stranica tako i okorjelim surferima.

1.Zoom opcija

Jednostavnim pritiskom na tipku Ctrl i istovremenim pritiskom na + ili – povećava se ili smanjuje prikaz web stranice. U novom Firefoxu neće se povećavati odnosno smanjivati samo tekst, već kompletna stranica, zajedno sa slikama i drugim sadržajima. Previše sitna ili previše krupna slova ne bi trebala više nikada biti problem

2. Dodavanje bookmarka jednim klikom

FireFox 3 u kućici sa web adresom prikazuje zvjezdicu, pritiskom na nju trenutno otvorena web stranica se bilježi u bookmarke, u direktorij 'Unsorted Bookmarks'. Zvjezdica može biti žuta i bijela, kada je žuta otvorena stranica je već pohranjena u bookmarke.

3. Pretraživanje downloada

Ukoliko ste marljivi downloader i poslije se malo teže snalazite u svojim downloadima FireFox 3 će pamtiti sve downloadane datoteke i njihovu poziciju na disku. Radi lakšeg snalaženja tu je sada i opcija pretraživanja downloada.

4. Provjera sigurnosti

Klikom na ikonu u kućici za prikaz adrese korisnik može dobiti podatke o sigurnosti web stranice na kojoj se nalazi. Više informacija dostupno je klikom na tipku 'More information'.

5. Tagovi za bookmarke

Kolekcija bookmarka svakog surfera raste iz dana u dan i bez redovitog čišćenje snalaženje u njoj može biti nezgodno. Dodavanjem taga svakom novom bookmarku omogućuje se pretraživanje pomoću tagova što može biti daleko jednostavnije. Također, sada u adresnu traku možete upisati samo tag i u padajućem izborniku dobit ćete sve stranice zapamćene pod tim tagom.

www.getfirefox.com

Browser preglednik web internet bookmark Firefox Firefox3
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati